Latvijas izlasi ielozē pasaules čempionāta B grupā

09.04.2016

izloze_2016.jpg

Šodien "Arēnā Rīga" pirms ELVI florbola līgas vīriešiem spēles par čempionu kausu notika pasaules 11.čempionāta vīriešiem finālturnīra grupu izlozes ceremonija. Pēc tās rezultātiem Latvijas vīriešu izlase pasaules čempionātā, kas no 3. līdz 11.decembrim norisināsies mūsu galvaspilsētā Rīgā, spēlēs B apakšgrupā - kopā ar Zviedrijas, Čehijas un Norvēģijas valstsvienībām.

 

Šodien pulksten 17.30 "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta finālturnīra apakšgrupu izloze. Latvijas vīriešu izlase tika izlozēta no otrā groza, kur atradās kopā ar norvēģiem, igauņiem un vāciešiem. Mūsu florbolistus ielozēja B grupā, kur viņu pretinieki būs norvēģi, čehi un zviedri. A apakšgrupā spēlēs Vācijas, Igaunijas, Šveices un Somijas izlases. C grupā ielozētas Polijas, Austrālijas, Slovākijas, Dānijas valstsvienības, bet D grupā - Singapūras, Taizemes un Kanādas un ASV izlases. Jāpiebilst, ka latviešu pretinieki apakšgrupā zviedri ir pasaules čempioni, čehi - bronzas medaļnieki, bet norvēģi iepriekšējā pasaules čempionātā ierindojās 6.vietā. Latvijas izlase pagājušajā pasaules čempionātā finišēja piektajā vietā.

 

Grupa

1. izlase

2. izlase

3. izlase

4. izlase

A

Igaunija

Vācija

Somija

Šveice

B

Norvēģija

Latvija

Zviedrija

Čehija

C

Polija

Austrālija

Slovākija

Dānija

D

Singapūra

Taizeme

ASV

Kanāda

 

Vienpadsmitais pasaules čempionāts florbolā vīriešiem notiks no 3. līdz 11.decembrim Rīgā - "Arēnā Rīga" un Elektrum Olimpiskajā centrā. 16 komandas, ņemot vērā rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Igaunija, Vācija, Somija, Šveica) un B (Norvēģija, Latvija, Zviedrija, Čehija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Polija, Austrālija, Slovākija, Dānija) un D (Singapūra, Taizeme, ASV, kanāda). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar attiecīgi D un C grupu pirmo divu vietu ieguvējām.


JUGLASCIEMS