FK "Ķekava" uzvar "Rīgas Lauvas" un izcīna Latvijas bronzu

07.04.2016

kekava_bronza.jpg

Par ELVI florbola līgas sievietēm bronzas medaļniecēm kļuvušas FK "Ķekava" florbolistes, kuras šovakar Rīgā, O.Kalpaka pamatskolas sporta zālē, ar 7:2 pieveica "Rīgas Lauvas".

 

Kamēr spēle par ELVI florbola līgas sievietēm zelta medaļām uz lielo čempionu kausu notiks parīt "Arēnā Rīga" - turpat, kur medaļas un kausus savā starpā sadalīs ELVI florbola līgas vīriešiem četras spēcīgākās komandas, spēle par sieviešu Virslīgas bronzas medaļām norisinājās jau šovakar. Abām bronzas pretendentēm, kā "Rīgas Lauvām", tā arī "Ķekavai", iepriekšējās četrās izslēgšanas spēlēs nācās piedzīvot zaudējumus. "Rīgas Lauvas" pusfināla sērijā ar 0:4 atzina Kocēnu "Rubenes" pārākumu, bet FK "Ķekava", lai arī uzvarēja pusfināla sērijas pirmos divus mačus pret FK "NND", turpinājumā piedzīvoja četrus klupienus pēc kārtas (2:4), izsapņojot sapni par finālu "Arēnā Rīga".

 

Spēli par bronzas medaļām pārliecinoši sāka ķekavietes, kas pēc diviem Zandas Bergmanes un viena Katrīnas Bankas raidījuma izvirzījās vadībā ar 3:0. Otrajā trešdaļā rīdzinieces Linda Dadajeva un Ieva Ločmele prata pretinieču pārsvaru samazināt līdz minimumam (2:3), tomēr krietni pieredzējušākās ķekavietes šim savam vājuma brīdim tika pāri - 36.minūte, pateicoties Gundegas Vancānes skaitliskajā vairākumā gūtajiem vārtiem, "Ķekava" ieguva divu vārtu pārsvaru. Arī pēdējā trešdaļā laukumā turpināhja dominēt Ķekavas florbolistes - Paula Brunovska panāca 5:2, Zanda Bergmane noformēja sev "hat-trick" (6:2), bet 57.minūtē savu otro golu šajā mačā iemeta Katrīna Banka, panākot jau 7:2. 58.minūtē ķekavietēm vēl neizdevās realizēt soda metienu, bet tas nozīmēja, ka "Rīgas Lauvas" teju visu atlikušo laiku spēlēs skaitliskajā mazākumā. Rezultāts vairs nemainījās un FK "'Ķekava" varēja gavilēt, ka pavisam bez medaļām nepalika - šosezon bronza.

 

"Rīgas Lauvas" - FK "Ķekava" 2:7 (0:3, 2:1, 0:3)

Metienu attiecība:

35:40 (9:12, 14:11, 12:17)

Rezultatīvākās:

"Rīgas Lauvas" - Anna Ankudinova 2 (0+2), Linda Dadajeva 1 (1+0), Ieva Ločmele 1 (1+0).

FK "Ķekava" – Zanda Bergamane 3 (3+0), Katrīna Banka 2 (2+0), Gundega Vancāne 2 (1+1),  Elīza Bērziņa 2 (0+2), Paula Brunovska 1 (1+0), Ieva Jurkāne 1 (0+1), Jolanta Čerpinska 1 (0+1), Dina Štāle 1 (0+1).


JUGLASCIEMS