"Nost No Dīvāna" spēlēs finālā "Arēnā Rīga"

02.04.2016

nnd_2016.jpg

Par ELVI florbola līgas sievietēm otro finālisti kļuvusi turnīra debitante FK "NND" (Rīga) jeb "Nost No Dīvāna", kas šodien Elektrum Olimpiskajā centrā ar 5:4 pārspēja līdzšinējo vicečempioni FK "Ķekava", pusfināla sērijā triumfējot ar 4:2. Pateicoties šai uzvarai rīdzinieces sev nodrošinājušas vismaz sudraba medaļas, bet 9.aprīlī "Arēnā Rīga" viņas vēl paspēkosies ar daudzkārtējo Latvijas čempioni "Rubeni" (Kocēni) par lielo čempionu kausu.

 

Četros no pieciem iepriekšējiem dueļiem, kurus šajā aizraujošajā pusfināla sērijā aizvadījušas FK "NND" un FK "Ķekava", spēles rezultātu atklāja ķekavietes. Arī šīsdienas mačā, kas norisinājās Elektrum Olimpiskajā centrā, notika tieši tā - 12.minūtē pēc Ievas Jurkānes metiena uz rezultātu tablo parādījās pirmais vieninieks - 1:0 Ķekavas komandas labā. 27.minūtē ķekaviete Gundega Vancāne savas komandas pārsvaru dubultoja (2:0), taču turpinājumā iniciatīva pārgāja laukuma saimnieču pusē. Līdz otrajam pārtraukumam FK "NND" iemeta četrus bezatbildes golus - ar vārtu guvumu izcēlās Ieva Priede, Valērija Babiča, Santa Muceniece un vēlreiz Ieva Priede, izvirzot Rīgas komandu vadībā ar 4:2.

 

Pēdējā perioda 14.sekundē, kad rīdziniece Elīna Štrausa raidīja vēl vienu bumbiņu pretinieču vārtos, FK "Ķekava" situācija kļuva pavisam neapskaužama - 2:5. Viešņas gan nepadevās un sāka pakaļdzīšanos, kas nemaz nebija bezcerīga - jau 45.minūte vienus vārtus atguva Ieva Jurkāne (3:5), bet 55.minūtē Paula Brunovska ar precīzu metienu samazināja pretinieču pārsvaru līdz minimumam - 4:5. Laika vēl bija pietiekoši, tomēr FK "NND" aizsardzības bastioni vairs netika uzlauzti, līdz ar to "Nost No Dīvāna" svinēja uzvaru ar 5:4, sērijā guva panākumu ar 4:2 un jau savā debijas sezonā iekļuva ELVI florbola līgas finālā.

 

Balvu kā labākā spēlētāja uzvarētāju rindās saņēma Ieva Priede, kura ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākā. Par labāko starp ķekavietēm atzina Ievu Jurkāni, kuras kontā divi goli, bet rezultatīvāka par viņu ar trim piespēlēm bija Līga Akmeņkalne. FK "NND" sestdien, 9.aprīlī, "Arēnā Rīga" spēlē par čempionu titulu tiksies ar Kocēnu "Rubeni", bet ķekavietēm šīs sezonas pēdējā spēle būs jau 7.aprīlī, kad viņas O.Kalpaka pamatskolā, Rīgā, cīņā par bronzas medaļām krustos nūjas ar "Rīgas Lauvām".

 

FK "NND" - FK "Ķekava" 5:4 (0:1, 4:1, 1:2), sērijā 4:2

Metienu attiecība:

23:25 (5:7, 9:10, 9:8)

Rezultatīvākās:

FK "NND" – Ieva Priede 3 (2+1), Santa Muceniece 1 (1+0), Elīna Štrausa 1 (1+0), Valērija Babiča 1 (1+0), Alise Kazaine 1 (0+1), Ilze Justamente 1 (0+1).

FK "Ķekava" - Līga Akmeņkalne 3 (0+3), Ieva Jurkāne 2 (2+0), Paula Brunovska 1 (1+0), Gundega Vancāne 1 (1+0), Katrīna Banka 1 (0+1).

JUGLASCIEMS