Lielajā piektdienā liela spēle Lielvārdē

25.03.2016

lvd_lek.jpg

Šovakar viena spēle notiks ELVI florbola līgas vīriešiem - Lielvārdes novada sporta centrā pusfināla sērijas piekto maču aizvadīs regulārā turnīra uzvarētāja "Lielvārde" un pašreizējā čempione "Lekrings" (Cēsis), sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 3:1 atrodas lielvārdieši. Aizraujošo dueli TV tiešraidē translēs Sportacentrs.com. 

 

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

 

Pulksten 19:00 "Lielvārde" - "Lekrings" (Lielvārdes NSC), sērijā 3:1

Pusfināla sērijā starp čempioni "Lekringu" un regulārā turnīra uzvarētāju "Lielvārdi" nevienā no četrām pirmajām spēlēm uzvarētāju noskaidrošanai nepietika ar pamatlaika sešdesmit minūtēm. Pirmajā mačā lielvārdieši 16 minūtes pirms pamatlaika beigām zaudēja ar 1:4, tomēr paguva panākt izlīdzinājumu (4:4), bet pagarinājuma 8.minūtē uzvaras vārtus viņu labā guva Toms Akmeņlauks - 5:4. Komandu otrajā tikšanās reizē septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām triju vārtu handikaps bija "Lielvārdei" (8:5), bet šoreiz rezultātu izlīdzināja cēsnieki - 8:8. Uzvarētājus nācās noskaidrot pēcspēles metienos, bet tajos veiksme bija Lielvārdes komandas pusē - 9:8.

 

Trešais un ceturtais mačs notika Cēsu sporta kompleksā un pēc līdzīga scenārija. Trešās cīņas pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (5:5), bet uzvaru pagarinājumā izrāva "Lekrings", kuras labā izšķirošos vārtus iemeta Gints Bērtulis - 6:5. Ceturtajā duelī, kura pamatlaiks jau ceturto reizi beidzās neizšķirti (3:3), ar papildlaiku uzvarētāju noskaidrošanai nepietika. Pēcspēles metienos šoreiz izrādījās par maz ar piecu bullīšu sēriju, jo uz tablo joprojām bija neizšķirts. Izšķirošais bija septītais piegājiens, kurā Lielvārdes komandas vārtsargs Jānis Salcevičs atvairīja cēsnieka Ingus Laiviņa metienu, bet viņa amata brālis pretinieku nometnē Anrijs Vents nebija tik veiksmīgs duelī ar Pēteri Freimani. Cēsnieku vārtsargs gan skāra lielvārdieša raidīto bumbiņu, tomēr tā lēni un it kā negribīgi ieripoja viņa vārtos, ļaujot "Lielvārdei" svinēt ļoti svarīgu uzvaru ar 4:3, sērijā izvirzoties vadībā ar 3:1.

 

Lielvārdes komandā rezultatīvākais ar 71 (48+23) punktu ir Toms Akmeņlauks, Aivim Kusiņam 62 (31+31) punkti, bet spēlējošais treneris Atis Blinds guvis 55 (21+34) punktus. "Lielvārdes" vārtsargam Jānim Salcevičam ir labākā statistika visā līgā - 86.73% atvairītu metienu. Viņam ar 84.88% seko "Lekringa" labākais vārtu vīrs Normunds Krūmiņš. Cēsu komandā rezultatīvākais ar 56 (37+19) punktiem ir Andris Rajeckis, Andrim Malkavam 39 (13+26) punkti, bet Aleksandram Abramovam 36 (21+15) punkti.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

JUGLASCIEMS