Šveicē sanāksme par turpmāko florbola čempionkausa formātu.

24.04.2010

1219096451.jpg

Starptautiskās nedēļas ietvaros, sestdien, 24.aprīlī, Šveices pilsētā Cīrihē turpināsies sarunas par Eiropas čempionvienību kausa florbolā norisi, kurās piedalīsies federācijas no četrām florbola lielvalstīm – Zviedrijas, Somijas, Čehijas un Šveices.


 

 

Pēdējo gadu laikā IFF(International Floorball federation) ir daudz strādājusi pie starptautisko spēļu organizēšanas, bet tagad pienākusi kārta, lai atrastu labu risinājumu Eiropas čempionvienību kausam. Starptautiskās Florbola federācijas centrālā padome ir devusi rīkojumu sacensību rīkošanas komitejai izstrādāt formātu, kas atrisinātu problēmas, kuru dēļ daži zviedru un norvēģu klubi atteicās no dalības 2009.gada Čempionvienību kausā.

 

Viens no galvenajiem jautājumiem vēljoprojām ir - kā piesaistīt cilvēku interesi šim turnīram. Tiks domāts par spēļu kvalitātes uzlabošanu, turnīra publicitāti(televīzija, internets, prese) un finansiālajām iespējām.

 

Vairāku sanāksmju laikā vadošo florbola valstu federācijas nonāca pie slēdziena, ka ir nepieciešams izveidot jaunas Eiropas klubu sacensības un 2010.gada februārī tika pieņemts lēmums izveidot jaunu Čempionkausu, sākot ar 2011.gadu. Jaunā formāta galvenā ideja ir izveidot turnīru, kurā sacentīsies četru florbola lielvalstu komandas, kā arī atsevišķu Eiropas Klubu kausu, kurā savā starpā par vietu Čempionkausā cīnīsies 5.vietas un zemāku valstu komandas gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

 

Pārrunājamie jautājumi:

a) turnīra garums

b) dalībvalstu skaits

c) komandu skaits

d) spēļu skaits katrai komandai

e) komandu kvalificēšanās kārtībā

f) organizatoriskā puse

g) finansiālās nianses

h) IFF atbalsts

 

Ir panākta vienošanās, ka jauno formātu ieviesīs, sākot ar 2011./12.gada sezonu un turnīram vispiemērotākais laiks būtu oktobris. Jau 2010.gada septembrī jābūt skaidrai valstij, kas organizēs Čempionkausu, kā arī izstrādātam biznesa plānam. Čempionkausa norisei un strūktūrai jāizskatās tādai pašai, neatkarīgi no valsts, kurā šis turnīrs tiek rīkots.

 


JUGLASCIEMS