"Ulbroka/FS Masters" sakauj studentus un izvirzās 1.vietā

25.09.2014

ulbroka_cerins.jpg

Lai gan vīriešu Virslīgas komandas Latvijas Florbola čempionātā paspējušas aizvadīt tikai pa pāris spēlēm, arvien pārliecinošāk apstiprinās patiesība, ka šajā līmenī vāju pretinieku nav, ir tikai nenovērtēti. Kā kārtējais pierādījums - "Ulbroka/FS Masters", kas iepriekšējā kārtā savā laukumā piekāpās Stalbes "Pārgaujai", šodien viesos ar 10:4 sakāva lieliski nokomplektēto "RTU/Inspecta". 5 (3+2) punkti Edžus Ceriņa kontā.

 

Spuņciema sporta zālē "Pīlādzītis" notikušās spēles rezultātu 5.minūtē atklāja ulbrokietis Kaspars Šķēls – 1:0. Uzreiz jāsaka, ka pirmajos divos periodos nevienai no komandām neizdevās vairāk izvirzīties priekšā, kā par vienu vārtu tiesu – pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts (2:2), bet pēc otrās minimāls pārsvars viesiem – 5:4. Toties pēdējā periodā laukumā norisinājās neprognozējami notikumi - "Ulbroka/FS Masters" guva vēl piecus bezatbildes vārtus un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 10:4. Ulbrokiešiem turnīra tabulā tagad ir seši punkti un Virslīgas līderu gods. "RTU/Inspecta" savus pretiniekus šoreiz pārspēja tikai sapelnīto soda minūšu skaita ziņā – 18:6.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Pēteris Freimanis, kuram 4 (2+2) punkti. Rezultatīvāks par viņu bija tikai Edžus Ceriņš ar 5 (3+2) punktiem, bet vēl vienam maiņas partnerim Aināram Juškēvičam 3 (2+1) punkti. "RTU/Inspecta" sastāvā labākā spēlētāja gods tika Miķelim Dravniekam, kuram 2 (1+1) punkti, bet divus vārtus guva Gvido Lauga.

 

"RTU/Inspecta" centra uzbrucējs Atis Blinds atzina, ka ulbrokieši šim mačam bija labāk sagatavojušies taktiskajā ziņā, rīdziniekiem spēles otrajā daļā pietrūka fiziskā spēka, kā dēļ tika zaudēts divcīņas, bet galvenais neveiksmes iemesls - "RTU/Inspecta" ir pilnīgi jauns sastāvs, tāpēc florbolistiem vēl ļoti pietrūkst saspēlētības. Treneris meklē labākos spēlētāju virknējumus, bet šis process vēl nav pabeigts. At.Blinds atzina, ka šis sezonas sākums viņa komandai padevies ne tas labākais, bet šobrīd primārais uzdevums ir labi nospēlēt pasaules čempionātā, kas jau pēc diviem mēnešiem notiks Zviedrijā.

 

"RTU/Inspecta" - "Ulbroka/FS Masters" 4:10 (2:2, 2:3, 0:5)

Metienu attiecība:

32:23 (13:8, 12:7, 7:8)

Rezultatīvākie:
"RTU/Inspecta" – Gvido Lauga 2 (2+0), Miķelis Dravieks 2 (1+1), Edžus Bunka 1 (1+0), Juris Gribusts 1 (0+1), Atis Blinds 1 (0+1).

"Ulbroka/FS Masters" – Edžus Ceriņš 5 (3+2), Pēteris Freimanis 4 (2+2), Ainārs Juškēvičs 3 (2+1), Niks Ķuzulis 2 (0+2), Kaspars Šķēls 1 (1+0), Reino Ješēvics 1 (1+0), Jānis Kokins 1 (1+0), Oskars Kirkils 1 (0+1), Ivars Dišereits 1 (0+1).

JUGLASCIEMS