Noskaidroti Vidzemes Vasaras līgas finālisti

13.08.2013

vvl1308.jpg

12.augusta spēlēs tika noskaidroti visi finālisti Vidzemes Vasaras līgā florbolā. A grupā par pirmo vietu cīnīsies "VB-Olympic" un "Dimanti", bet B grupā - "Minkas" un "Togosport.com".

 

Piektdien tika aizvadītas trīs cīņas Vidzemes Vasaras līgā florbolā, kuras bija kā atbildes spēles pusfināla cīņām, kas risinājās dienu iepriekš. Pirmajā mačā tikās "Ciedra Racing" un "Dimanti", kur pārliecinošu uzvaru ar 14:3 svinēja regulārās sezonas uzvarētāja "Dimanti". Rezultātā viņi kā pirmie A grupā iekļuva finālā. Otrajā A grupas pusfinālā tikās "Naukšēni" un "VB-Olympic". Pēc pirmās spēles pārliecinošā zaudējuma naukšēnieši bija gatavi revanšēties. Visu spēli rezultāts mainījās līdzīgi, lielākoties spēles laika vadībā esot "VB-Olympic". Tikai spēles izskaņā Naukšēnu komandai izdevās pārņemt spēles iniciatīvi un uzvarēt ar 6:5, tādejādi panākot trešo izšķirošo spēli.

 

B grupā pēc pirmās spēles negaidītā zaudējuma komanda "Minkas" bija nobriedusi atbildes spēlei, kurā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 12:2 pār "Rūsa". Ar četriem vārtiem izcēlās Renārs Jēkabsons. Trešajā izšķirošajā cīņā abas komandas tikās 12. augustā. Pirmajā puslaikā spēles gaitu kontrolēja "Minkas", kas bija izvirzījušās vadībā ar 3:1. Otrajā periodā "Rūsa" sasparojās, un pēc diviem Kriša Lužinska vārtiem rezultāts jau neizšķirts, bet četras minūtes pirms spēles beigām rūsai izdevās pat izvirzīties vadībā. Spēles pamatlaiks gan noslēdzās neizšķirti un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos, kur veiksmīgāka izrādījās "Minkas", kur izšķirošo metienu realizēja Vladislavs Ņikiforovs.

 

Arī pēdējā pusfināla spēlē starp "Naukšēni" un "VB-Olympic". Sērijas izšķirošajā spēlē pirmajā puslaikā iniciatīvu ieguva "VB-Olympic", kas izvirzījās vadībā ar diviem vārtiem.  Otrajā puslaikā "Naukšēni" atguvās un pat spēja izvirzīties vadībā, bet neilgi pirms spēles beigām neizšķirtu panāca Ints Vilks. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti un uzvarētāju nācās noskaidrot ar pēcspēles metienu palīdzību. Diezgan pārliecinoši pēcspēles metienus aizvadīja "VB-Olympic" un ar diviem precīziem pēcspēles metieniem ieveda komandu finālā.

 

Par sēriju pret "Rūsu" iespaidos dalījās komandas "Minkas" vārtsargs Matīss Pēča: "Sākumā bija doma, ka mēs viņus pārliecinoši uzvarēsim, bet visu cieņu čaļiem par izrādīto pretestību. Iespējams, komanda pēc desmit uzvaru sērijas nebija noskaņojusies kārtīgi, un uz pirmo izslēgšanas spēli aizgāja ar augsti paceltu galvu. Arī pēc uzvaras otrajā spēlē, likās, ka trešā spēle būs viegla. Finālā, domājams, būs sīva cīņa, un fināls būs interesants."

 

"Naukšēnu" kapteinis Elvis Vorps pēc izšķirošās cīņas pret "VB-Olympic": "Pietrūka veiksmes. Manuprāt, bijām stiprāki, bet veiksme šodien nebija ar mums. Spēlētāji visi netika uz visām spēlēm. Pirmajā spēlē salūzām, otrajā saņēmāmies un vinnējām. Trešā spēle bija visinteresantākā. Uzvarētājs noskaidrots bullīšos. Turnīrā kopumā pirmais aplis bija ļoti labs bez zaudējumiem. Otrajā aplī spēlētājiem fiziski pietrūka spēka.

 

Fināla cīņas B grupā norisināsies trešdien, kad pulksten 18:00 par trešo vietu cīnīsies "STK Floorball" un "Rūsa", bet pulksten 19:30 par pirmo "Minkas" un "Togosport.com". A grupā fināla cīņas norisināsies sestdien pulksten 16:00, kas pa trešo vietu cīnīsies "Naukšēni" un "Ciedra Racing", bet par pirmo vietu pulksten 19:30 sacentīsies "Dimanti" un "VB-Olympic".

 

Sandis Bukšs
Vidzemes Olimpiskā centra
marketinga speciālists

SF
JUGLASCIEMS