Par Vasaras līgas S grupas čempionēm kļūst RSU florbolistes

09.08.2013

vl_rsu.jpg

8.augustā tika aizvadīta pēdējā florbola "Vasaras līgas 2013" spēļu diena, kurā medaļu komplekti tika sadalīti Sieviešu grupā. Par 2013.gada čempionēm kļuva RSU florbolistes, kas finālā ar 5:4 uzveica "Ķekavas Dāmas". Cīņā par trešo vietu EX’ nedeva nekādas cerības RJTC/L&L, sagraujot to ar 9:3.

 

Vakars sākās ar S grupas cīņu par 5.vietu, kurā tikās FK "Ādaži" un "Rīgas Lauvas". Mazrezultatīvā cīņā uzvaru ar 3:1 izcīnīja Ādažu dāmas, taču, neskatoties uz faktu, ka cīņa nenotika ar medaļām, par apņēmību cīnīties un gūt uzvaru neviena komanda nevarēja sūdzēties. Pēc minimāla pārsvara pēc 1.puslaika (1:0), jau uzreiz otro 20 minūšu ievadā ādažnieces rezultātu dubultoja. 2.perioda vidū rīdziniecēm gan izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam, taču jau pāris sekundes vēlāk FK "Ādaži" florbolistes atjaunoja divu vārtu pārsvaru un visā cīņā svinēja panākumu ar 3:1. Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Ulrika Skakovska (divas rezultatīvas piespēles Sabīnes Dronkas kontā), savukārt vienīgos "Rīgas Lauvu" vārtus guva Viktorija Višņevska.


S grupas spēle par 5.vietu: FK Ādaži – Rīgas Lauvas 3:1 

 

Cīņā par 3.vietu devās Lielvārdes EX’ un "Rīgas Jauno tehniķu centra/L&L" florbolistes. Abu komandu regulārā turnīra savstarpējā spēlē uzvaru ar 5:4 izcīnīja EX’, kas pirms mača lika domāt par līdzīgi sīvu un intriģējošu spēli arī šajā vakarā, vēl jo vairāk, cīņa bija par medaļām. Mača sākums arī par to liecināja – ātrus vārtus guva Agnese Akmeņlauka, taču RJTC/L&L dažas minūtes vēlāk rezultātu izlīdzināja (precīzs metiens Karīnai Saidovai). Tam gan sekoja bronzas spēlei nepieklājīgs EX’ izrāviens – nepilnu četru minūšu laikā tika gūti trīs vārti un uzstādīts 1.puslaika rezultāts - 4:1.


Lai arī otrā puslaika ievadā RJTC/L&L vēl vienus vārtus atguva, turpinājumā veiksmīgu uzbrukumu sēriju turpināja demonstrēt lielvārdietes, līdz pirmo piecu otrā puslaika minūšu laikā panāca jau piecu vārtu pārsvaru. Lielā mērā mača liktenis bija jau izšķirts, vēl jo vairāk, EX’ visai sekmīgi darbojās aizsardzībā, faktiski nedodot pretiniecēm iespējas uz atspēlēšanos. Par to liecina arī metienu statistika 2.puslaikā - 26:11 par labu lielvārdietēm. Atskanot spēles beigu sirēnai, tablo vēstīja par 9:3 EX’ labā, līdz ar to izcīnot 3.vietu Vasaras līgā 2013. Uzvarētāju rindās ar 3 vārtiem un 1 rezultatīvu piespēji izcēlās komandas uzbrukuma līdere Līga Akmeņkalne, savukārt RJTC/L&L rindās 2 vārtus guva Sandra Žebere.


S grupas spēle par 3.vietu: EX’ – RJTC/L&L 9:3 

 

Uzreiz pēc bronzas cīņas laukumā devās RSU un "Ķekavas Dāmas", lai noskaidrotu šī gada Vasaras līgas Sieviešu grupas čempiones. Abu komandu pirmā savstarpējā cīņa noslēdzās vien pēcspēles metienos, kad panākumu izcīnīja RSU, taču jāpiebilst, ka RSU finālu aizvadīja teorētiski vājākā sastāvā, jo dažas no vadošajām spēlētājām jau pievienojušās jaunajai komandai Norvēģijā. Lai nu kā, spēles pirmā puse aizritēja finālmačam cienīgā gaisotnē, proti, pirmās 20 minūtes noslēdzās ar 2:2.


Spraiga mača gaisotne bija arī pilnīgi visu otru puslaiku, par ko liecināja arī rezultāta pieaugums – neviena no komandām neieguva 2 vārtu pārsvaru, tiesa, iedzinēju lomā regulāri nonāca "Ķekavas Dāmas". Jāpiebilst, ka, neskatoties uz Kārkliņas un Garklāvas nespēlēšanu (uz maču nebija arī Aija Kuncīte), RSU komandā līderu netrūka, īpaši atzīmējot Biļinskas, Garbares un Oses spēli, visām florbolistēm piedaloties katrā no vārtu guvumiem. Īpaši spraigas izvērtās pašas spēles beigas, kad aptuveni pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Luīze Biļinska no jauna vadībā izvirzīja RSU komandu 6:5. Atlikušajā laikā ķekavietes centās, taču atspēlēties vairs neizdevās, līdz ar to RSU svinot uzvaru lielajā Vasaras līgas finālā! Jaunās čempiones ieguva dāvanu karti no "Salming" 100 LVL vērtībā, kā arī čempionu kausu. Luīze Beļinska šajā spēlē guva 4 vārtus, savukārt "Ķekavas Dāmām" 2 vārtus guva Dina Štāle.


S grupas fināls: RSU – Ķekavas Dāmas 6:5 

 

Pēc fināla, kā tas notika arī A un B grupās, tika paziņotas turnīra individuāli labākās spēlētājas – rezultatīvākās spēlētājas balvu saņēma Luīze Biļinska (RSU), kā labākā vārtsardze tika nosaukta Ilga Jēkabsone (RJTC/L&L), labākā aizsardze Evelīna Garbare (RSU) un labākā uzbrucēja Ieva Jurkāne (Ķekavas Dāmas).

 

Turnīra organizatori saka lielu paldies visiem dalībniekiem, spēļu apmeklētājiem un atbalstītājiem par kopīgi aizvadīto kārtējo lielisko Vasaras līgas sezonu!

 

Izmantotie resursi:

vasarasliga.lv


JUGLASCIEMS