Noslēdzies regulārais turnīrs Vidzemes vasaras līgā

06.08.2013

vvl_2_2013.jpg

Ar spēlēm 5.augustā noslēdzies regulārais turnīrs Vidzemes vasaras līgā florbolā, kur par regulārā turnīra uzvarētājiem kļuva „Dimanti”. Tagad komandas sadalītas divās izslēgšanas spēļu grupās, kur noskaidros šī gada labākos A un B grupās.

 

Pēdējās trijās kārtās vēl bija intriga par vietām turnīra tabulā, jo teorētiskas iespējas pacelties turnīra tabulā bija vairākām komandām. Par līderiem pēc regulārā turnīra tika kronēti „Dimanti”, bet komandai „Defs” šis turnīrs ir beidzies, jo nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs.

 

2.augustā divas spēles aizvadīja „Naukšēni” un „Defs”, kas arī tikās savstarpējā spēlē. Neskatoties, ka naukšēnieši bija izteikti favorīti, uzvara viņiem nenāca viegli. Spēles sākumā „Defs” spēja izvirzīties vadībā ar 4:0, tomēr „Naukšēni” saņēmās un līdz perioda beigām spēja atgūties. Otrajā puslaikā turpinājās līdzīga cīņa, bet minimālu uzvaru ar 6:5 izcīnīja „Naukšēni”. Ar rezultātu 10:6 naukšēniesi pieveica „Togosport.com” komandu, bet „VB-Olympic” ar 11:4 pieveica „Defs”.

 

Interesanti notikumi risinājās svētdienas spēlēs, kur pirmajā spēlē „Minkas” tikai pēcspēles metienos uzvarēja „STK Floorball”, bet līderi „Dimanti” neierodoties uz spēli pret „Togosport.com” saņēma tehnisko zaudējumu un saasināja intrigu par pirmo vietu regulārajā turnīrā. Trešajā spēlē principiālā duelī „STK Floorball” ar 8:4 pieveica „Rūsa”.

 

Pirmdien tika aizvadītas pēdējās divas regulārā turnīra spēles, vienā no tām norisinājās cīņa starp turnīra divām vadošajām komandām „Dimanti” un „VB-Olympic”. Intriga izpalika, jo „Dimanti” svinēja pārliecinošu uzvaru ar 11:4. Lai gan spēles sākumā „VB-Olympic” izdevās izvirzīties vadībā un pirmās desmit spēles minūtes kontrolēt spēli, tomēr „Dimanti” salauza spēles gaitu un ar šo uzvaru nodrošināja pirmo vietu turnīrā. Turnīra pēdējā spēlē „Minkas” pārliecinoši ar 8:2 pieveica „Ciedra Racing”.

 

Pēc regulārā turnīra noslēguma visas komandas tiek sadalītas divās grupās, kur pirmās četras regulārā turnīra komandas cīnīsies izslēgšanas spēlēs A grupā par 1. vietu, bet piektā līdz astotā vieta cīnīsies par medaļām B grupā. Vienīgā komanda pēc izslēgšanas spēlēm, kurai turnīrs šovasar ir beidzies ir „Defs”.

 

Izslēgšanas turnīrā tiek spēlēts līdz divām uzvarām. Spēles laiks tagad būs garāks un būs trīs periodi pa 20 minūtēm „netīrā” laikā, kur tas tiks apturēts tikai pie gūtajiem vārtiem, noraidījumiem un pēdējās divās minūtēs.

SF
JUGLASCIEMS