Par pirmajiem "Unihoc Riga Cup" ieguvējiem kļūst lielvārdieši un ķekavieši

04.08.2013

urc_lvd.jpg

Vakar NBS sporta bāzē, Rīgā, par pirmajiem starptautiskā florbola turnīra "Unihoc Riga Cup" uzvarētājiem vecuma grupā U-14 kļuva jaunie "Lielvārdes" florbolisti, bet vecuma grupā U-16 triumfēja "Ķekavas Bulldogs".

 

U-14 vecuma grupas finālā "Lielvārde" tikās ar "Ķekavas bulldogs". Lielvārdieši diezgan ātri panāca divu vārtu pārsvaru, vēlāk to palielinot līdz 5:1. Ķekavieši gan aktivizējās, divus vārtus atspēlējot, bet minūti pirms cīņas beigām Juris Sandis Jēgers pielika spēlei punktu – ar 6:3 uzvarēja "Lielvārde" un tādējādi kļūstot par pirmo "Unihoc Riga Cup" kausa ieguvēju. 3.vietā komanda "Rīgas Raķetes".

 

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts čempionu komandas florbolists Arvo Vītoliņš, bet simboliskajā izlasē iekļuva viņa komandas biedri - vārtsargs Endijs Gerasimovs, aizsargs Mariss Giņko un uzbrucējs Rūdis Žukelis. Tāpat simboliskajā izlasē "Ķekavas Bulldogs" aizsargs Renāts Degins un uzbrucējs Klāvs Jansons, kā arī "Rīgas Raķetes" uzbrucējs Kristofers Zakss.

 

Vecuma grupas U-16 finālā nūjas krustoja komandas "Talsi" un "Ķekavas bulldogs". Par favorītiem tika uzskatīti talsenieki, taču jau 7.minūtē viņi nonāca iedzinējos – 0:1. Ar skaistu metienu Daniels Leitis rezultātu izlīdzināja, taču tie izrādījās vienīgie Talsu komandas vārti šajā spēlē. Pēc pārtraukuma "Ķekavas Bulldogs" guva vēl divus vārtus un panāca 3:1 vadību. Pēdējās piecās minūtēs talsenieki bieži vien spēlēja bez vārtsarga, vietu dodot sestajam laukuma spēlētājam. Iespēju atspēlēties bija ne mazums, taču vārtus tā arī neizdevās gūt. Turklāt trīs minūtes pirms cīņas beigām ķekavietis Klāvs Ozoliņš raidīja bumbiņu tukšajos pretinieku vārtos, panākot jau 4:1, kas izrādījās spēles beigu rezultātu. 3.vietu izcīnīja Somijas komanda "USB Terminator-98".


Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts "Ķekavas Bulldogs" uzbrucējs Ralfs Orste, kurš tika iekļauts arī turnīra simboliskajā izlasē. Vēl šajā izlasē Orstes komandas biedrs Klāvs Ozoliņš, talsenieki Deivids Barkovskis un Markuss Plūdums, "Rīgas Raķetes" florbolists Artūrs Priedītis un soms Jonna Lehtoniemi.

 

Izmantotie resursi:

florbolazinas.lv


SF
JUGLASCIEMS