Aizvadīta pirmā starptautiskā BLINDSAVE vārtsargu nometne

31.07.2013

bgc2013.jpg

Šomēnes Talsos notika starptautiska BLINDSAVE vārtsargu nometne, kas uz trīs dienām vienuviet pulcēja vairāk kā 50 vārtsargus no astoņām valstīm. Šī nometne nepārprotami kļuvusi par visu laiku lielāko vārtsargu forumu florbola pasaules vēsturē.

 

Pirmajā treniņā tika atsvaidzinātas vārtsargu pārvietošanās prasmes un zināšanas. Pēc neliela atelpas brīža Talsos ieradās īpašais nometnes viesis – Artūrs Irbe. Bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) un Latvijas izlases vārtsargs sarunā ar nometnes dalībniekiem pastāstīja par bērnību, hokeja gaitu uzsākšanu, nonākšanu vārtos, darba ētiku, spēlēšanu "Dinamo", pieredzi NHL, vārtsargu filozofiju, kā arī visu papildināja ar izteiksmīgiem piemēriem, kas vēl ilgi paliks nometnes dalībnieku atmiņās. Latvijas hokeja leģenda palika iemūžināts fotogrāfijās ar nometnes dalībniekiem un atstāja savus autogrāfus uz vārtsargu ķiverēm un nometnes T-krekliem.

 

Otrā nometnes diena savu ritējumu sākās ar rīta rosmi Latvijas florbola izlases uzbrucēja Ata Blinda vadībā. Pozīcijas izvēle, iziešana un pārvietošanās – lietas, pie kurām tika strādāts nometnes otrās dienas pirmajā treniņā. Ar savu redzējumu par šiem spēles komponentiem dalījās Zviedrijas labākais vārtsargs Patriks Amans un nometnes galva Andis Blinds, turklāt ikvienam bija iespēja iesaistīties, izteikt viedokli un uzdot jautājumus par konkrētām niansēm. Nākamais treniņš tika veltīts tam, lai katra dalībnieka darbību vārtos iemūžinātu video, paralēli gūstot iespēju veikt individuālas sarunas ar Amanu. Dienas noslēdzošajā daļā uzņemtie video fragmenti tika demonstrēti uz lielā ekrāna, bet video treneru lomās iejutās Blinds un Amans, kuri izteica veselīgu kritiku, deva padomus, kā arī norādīja uz kopējām problēmām un trūkumiem. Domājams, ka redzētais un dzirdētais tikai uzlabos katra vārtsarga darba kvalitāti un sniegumu spēlēs. Video analīzes treniņa noslēgumā tika demonstrēts BLINDSAVE radīts video no 2012.gada pasaules čempionāta, kur nacionālo izlašu vārtsargi pieļāvuši kļūdas. Tā nolūks – vārtsargam ir jāapzinās, ka kļūdās arī labākie, tāpēc nav jāpārdzīvo gadījumos, kad tiek ielaisti muļķīgi vārti.

 

Nometnes noslēdzošā diena sākās ar rīta rosmi divkārtējā Latvijas čempiona Normunda Krūmiņa vadībā. Demonstrētie vingrinājumi ne vien lika atvērt acis, bet arī sniedza ieskatu vingrinājumos, kas palīdz sagatavoties pirms jebkurām fiziskajām aktivitātēm. Pēdējais treniņš nometnē sniedza teorētiskas un praktiskas zināšanas par spēles lasīšanu, rīcību, kad bumbiņa ir aizvārtē, darbībām skaitliski nevienādos sastāvos, niansēm par bullīšiem un daudz ko citu. Noslēguma pasākumā BLINDSAVE prezentēja savu jauno vārtsargu formas kreklu, pie kura izlozes kārtībā tika Feliks Šerers. Uz atvadām pasākuma galvenais organizators Andis Blinds izteica pateicību ikvienam, kurš bija ieradies nometnē, bet zviedru spaidermens Patriks Amans visiem nometnes dalībniekiem par piemiņu pasniedza kartiņas ar savu autogrāfu.

 

FOTOGALERIJA

JUGLASCIEMS