IFF: visi kopā – uz vienotu mērķi...

27.08.2012

competition_seminar.jpg

Prāgā (Čehija) no 17.augusta līdz 19.augustam notika Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) Noteikumu un sacensību komitejas (RACC) rīkotais seminārs IFF dalībvalstu asociāciju pārstāvjiem
par sacensību rīkošanu. Semināru vadīja IFF viceprezidents, IFF RACC priekšsēdētājs Filips Šumans (Filip Suman).

 

Seminārā piedalījās pārstāvji no 18 dalībvalstu asociācijām: Austrālija, Austrija, Baltkrievija, Kanāda, Čehijas Republika, Somija, Francija, Vācija, Ungārija, Latvija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Slovākija, Spānija, Zviedrija, Šveice un Ukraina.

 

IFF ģenerālsekretārs Džons Liljelunds (John Liljelund), uzrunājot semināra dalībniekus, īpašu uzmanību veltīja visu florbola asociāciju un ikkatra florbolista iespējām un atbildībai par sporta veida plašāku un kvalitatīvāku attīstību ne tikai savā reģionā vai valstī, bet arī – visā pasaulē, jo, tikai visiem kopā mērķtiecīgi strādājot, arī florbolistiem kļūs reāli sasniedzams visu sportistu augstākais mērķis – olimpiskās spēles. 

 

IFF RACC locekļu Martina Volmheda (Martin Volmhed) un Ari Vehniainena (Ari Vehniainen) vadībā notika domu apmaiņa un tika analizēti viedokļi par ieguvumiem, ieviešot pasaules čempionātu pieaugušajiem rīkošanas pašreizējo modeli; tika apspriesta arī kvotu sistēma, kas nosaka, cik vietu katra IFF čempionāta finālturnīrā tiks iedalīts katram kontinentam.

 

Diskutējot par pašreizējo pasaules čempionātu sistēmu U19 junioriem, tika atzīts, ka pašreizējā sistēma ir veiksmīga, bet ir jāsamazina finālturnīram tieši kvalificējušos komandu skaits, attiecīgi paplašinot iespējas kvalificēties lielākam komandu skaitam vairākos, bet mazākos kvalifikācijas turnīros (4 līdz 6 komandas vienā turnīrā). Kā pieņemamākais laiks pasaules čempionātu U19 junioriem rīkošanai joprojām ir pašreizējais vai viena nedēļa agrāk.

 

IFF Sacensību koordinatore Sāra Mičela (Sarah Mitchell) semināra dalībniekiem atgādināja, cik svarīgi ir pareizi sagatavot, noformēt un noteiktajā laikā nosūtīt IFF sacensību rīkotājiem nepieciešamo informāciju un spēlētāju un komandas pārstāvju foto, īpaši atzīmējot augstās prasības fotoattēlu kvalitātei un izmēriem, lai tie atbilstu IFF Statistikas sistēmas un televīzijas prasībām.

Seminārā pārrunātais un dalībnieku izteiktie priekšlikumi ir apkopoti un vairāki no tiem iesniegti IFF Valdei. Aizvadītais seminārs ir novērtēts kā ļoti veiksmīgs, līdz ar to nolemts arī turpmāk rīkot līdzīgus seminārus dalībvalstu asociāciju pārstāvjiem: „Par Noteikumiem un Nolikumiem”, „Par Attīstību un Mārketingu”, „Par Pasākumu rīkošanu”.

 

Latvijas Florbola savienību seminārā pārstāvēja IFF RACC loceklis, Latvijas Florbola savienības (LFS) valdes loceklis Andris Dzenis un LFS Nacionālo izlašu koordinatore Maija Zēmele.

 

Andris Dzenis: "Tā kā šis bija vēsturē pirmais IFF RACC rīkotais seminārs dalībvalstu asociāciju pārstāvjiem par sacensību rīkošanu, dalībnieku skaits – no 18 valstīm – ir apmierinošs, bet būtu vēlams, lai šādā seminārā būtu pārstāvēts pēc iespējas vairāk dalībvalstu. Ja IFF RACC atbalstīs kāda no nākamajiem semināriem rīkošanu Latvijā, mums būs iespēja aicināt pie sevis visu florbola valstu pārstāvjus, lai dalītos ar viņiem savā pieredzē un lai iepazīstinātu ar florbola attīstības līmeni mūsu valstī."

 

 

JUGLASCIEMS