Par kvalitatīvu tiesāšanu

22.08.2012

imag0150.jpg

Šī gada 18.augustā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas telpās norisinājās Latvijas Florbola savienības Tiesnešu komitejas rīkots seminārs/diskusija florbola laukuma tiesnešiem. Semināru vadīja LFS Tiesnešu komitejas locekļi – tiesneši Mārtiņš Larinovs un Vitālijs Ksenzovs.

 

Semināra programma tika speciāli sagatavota tā, lai visiem dalībniekiem būtu iespēja uzsākt diskusijas un iesaistīties citu uzsāktajās diskusijās par konkrētām spēles situācijām, noteikumu punktu traktējumiem un to pielietojumiem noteiktās spēles epizodēs. Semināra dienaskārtība iesākās ar teorētisko zināšanu pārbaudi – florbola noteikumu pārzināšanas testu un tā pārrunāšanu. Tad sekoja atsevišķu situāciju analīze, bet dienas noslēgumā semināra dalībnieki kārtoja fiziskās sagatavotības testu, kas sastāvēja no trīs disciplīnām – 1500 metru skrējiena, 4x10 metru atspoles skrējiena un šķēršļu skrējiena.

 

LFS TK pārstāvis Mārtiņš Larinovs atzina, ka, lai arī uz semināru dažādu objektīvu iemeslu dēļ nevarēja ierasties visi aktīvie florbola tiesneši, dienas gaitā pārrunātie jautājumi, izvērstās diskusijas un apskatītās situācijas bija lietderīgas ne tikai semināra dalībniekiem, bet arī tā vadītājiem. Tiesnešu komitejas vārdā M.Larinovs izsaka pateicību LFS par nodrošināto iespēju semināru aizvadīt Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas telpās un tai blakus esošajā stadionā, kā arī aicina visus interesentus aktīvāk iesaistīties florbola tiesāšanā un semināru apmeklēšanā.

 

M.Larinovs kā nākamo LFS TK aktivitāti min šonedēļ turnīra "Latvian Open 2012" laikā teorētisko un fizisko spēju un prasmju pārbaudes organizēšanu tiem aktīvajiem un jaunajiem tiesnešiem, kuri 18.augustā uz semināru nevarēja ierasties.

JUGLASCIEMS