Šīs vasaras čempioni U-13 grupā - „FS Masters”

06.08.2012

u_13_2012_(1).jpg

Noslēgusies LIDO Vasaras Līga U-13 vecuma grupā un savu titulu aizstāvējuši „FS Masters” , kuri finālspēlē uzvarēja „Ķekavas Bulldogi”. Trešo vietu izcīnīja „FS Masters/Blind Save”.

 

Pagājušās nedēļas nogalē Lido atpūtas centrā notika izšķirošās spēles U-13 vecuma grupā. Sakarā ar to, ka daļu no turnīra 2.posma spēlēm lietus dēļ nācās atlikt, tās tika izspēlētas finālposma dienā. 7.vietu šajā posmā ieguva „Lielvārde 2”, kas ar 4:3 uzvarēja „FS Masters 2”. 5.vietā ierindojās „FS Masters/Blind Save”, kuri ar 7:1 apspēlēja „SK Babīte”. 3.vietu spraigā spēlē izcīnīja „Lielvārde” ar 1:0 uzvarot „Jūrmalu”, bet finālā tikās „FS Masters” un „Ķekavas Bulldogi”, kur ar 2:0 uzvarēja ķekavieši.

 

Abu priekšsacīkšu posmu kopvērtējumā komandas ierindojās no pirmās līdz astotajai vietai. Labākās četras turpināja cīņu par medaļām, bet pārējās noskaidroja vietu sadalījumu no piektās līdz astotajai. Vispirms pusfinālos par 5.-8.vietu „Lielvārde 2” ar 1:0 tika galā ar „FS Masters 2”, bet „Jūrmala” pārliecinoši ar 6:2 uzvarēja „Babīti”. Par iekļūšanu finālā tikās divas viena kluba komandas – „FS Masters”, kuri bija pirmie pēc abiem priekšsacīkšu posmiem un „FS Masters/Blind Save”. Favorīti apliecināja savu pārākumu, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 6:1. Otrais pusfināls bija daudz sīvāks. Tajā ar rezultātu 4:2 uzvaru izcīnīja „Ķekavas Bulldogi” un nosūtīja „Lielvārdi” uz bronzas spēli.

 

Ļoti rezultatīva izvērtās spēle par 7.vietu. „FS Masters 2” beidzot sajuta vārtu gūšanas garšu un ar 7:3 pārspēja „Babīti”. Gandrīz tik pat vārtiem bagāta bija spēle par 5.vietu, kurā „Jūrmala” ar 6:1 uzvarēja „Lielvārde 2”. Pilnīgi pretēja rezultativitātes, bet ne spriedzes nozīmē bija spēle par 3.vietu turnīrā, kurā tikās „Lielvārde” un „FS Masters/Blind Save”. Spēles sākumā blindieši izvirzījās vadībā. Taču tad aizraujošo un saspringto spēli nācās pārtraukt, jo sāka līt lietus. Spēli varēja atsākt pēc apmēram pusstundas. Neviena no komandām atlikušajā laikā tā arī nespēja gūt vārtus, bet tas noteikti apmierināja „FS Masters/Blind Save”. Bronzas spēles rezultāts 1:0. Finālā tikās „FS Masters” un „Ķekavas Bulldogi”. Katra no komandām bija izcīnījusi pa uzvarai vienā no priekšsacīkšu posmiem. Tas nozīmēja, ka fināls varētu būt spraigs un uzvarētājs neprognozējams. Taču kādam diemžēl, bet kādam par laimi tā nenotika. „FS Masters” bija lieliski noskaņojušies finālspēlei un nedeva nekādas iespējas pretiniekiem. Ja pirmā priekšsacīkšu posma finālā rezultāts šo abu komandu cīniņā bija 6:1 „FS Masters” labā, tad šoreiz bija līdzīgi – rīdzinieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 5:0.

 

Turnīra labākie spēlētāji saņēma balvas no atbalstītājiem – Nujas.lv un Latvijas Universitātes. Par labāko turnīra vārtsargu tika atzīts Roberts Blumbergs no „Ķekavas Bulldogi”, bet vērtīgākie laukuma spēlētāji turnīrā bija Reino Ješēvics („FS Masters”), Ralfs Orste („Ķekavas Bulldogi” ) un Emīls Siliņš („FS Masters/Blind Save”).

 

Līdz ar to noslēgusies otrā LIDO Vasaras Līgas sezona bērniem un jauniešiem. Uz tikšanos nākamajā vasarā!

 

JUGLASCIEMS