"FS Masters" paliek tronī

29.07.2012

img_7455.jpg

Ar komandas "FS Masters" uzvaru sestdien noslēdzās LIDO Vasaras līgas 2012 turnīrs jauniešiem U-16 vecuma grupā. Šajā vecuma grupā sacensībās piedalījās sešas komandas, taču finālposmam savu dalību pieteica tikai četras – "FS Masters", "Ķekavas Suncīši", "Rīgas lauvas" un "FS Masters 2". Tas mainīja iepriekš paredzēto izspēles sistēmu un komandas aizvadīja vienu apli, tiekoties katra ar katru un tādējādi nosakot uzvarētāju.

 

Spēles sākās atbilstoši laika apstākļiem – ļoti karsti un sīvi. Pirmajā mačā "Rīgas lauvas" spēlēja neizšķirti 3:3 ar vieniem no turnīra favorītiem - "Ķekavas Suncīšu" florbolistiem. Nākamās attiecības skaidroja "FS Masters" un "FS Masters 2", kur spēcīgāka ar 5:1 tomēr bija pirmā komanda. Ļoti sīva spēle izvērtās starp "Rīgas lauvām" un "FS Masters". Jau cīņas sākumā lauvas izvirzījās vadībā ar 2:0 un "FS Masters" nekādi nespēja atspēlēties. Tas ulbrokiešiem tomēr izdevās otrajā puslaikā un pašā spēles izskaņā pat tika gūti laimīgi uzvaras vārti – 3:2. Nākamajā spēlē "Ķekavas Suncīši" pierādīja, ka šīs komandas mērķis ir paša virsotne, ar 3:0 uzvarot "FS Masters 2".

 

Iespējams, veiksmīgā spēle pret līderiem lauvas iemidzināja, jo labais finālturnīra sākums nu pārvērtās par izgāšanos. Izšķirošajā spēlē, kurā noskaidrojās trešās vietas liktenis, galvas tiesu pārāki bija "FS Masters 2" florbolisti, uzvarot ar 3:0. Finālposma pēdējā spēlē satikās komandas, kuras visa turnīra garumā bija favorīti un ik posmu cīnījās par 1.vietu. Šī bija finālspēle. Spēles sākums bija piesardzīgs, jo ne viena, ne otra komanda nevēlējās nonākt iedzinējos. Iniciatīva piederēja "FS Masters", taču "Ķekavas Suncīši" atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem. Masteriem tomēr izdevās atslēgt ķekaviešu cietoksni un tas padarīja spēli atraisītāku. Līdz spēles beigām rezultāta pārsvars kļuva jau vairāk kā pārliecinošs – 4:0, un par LIDO Vasaras līgas 2012 čempioniem arī šogad kļuva "FS Masters". Otrajā vietā "Ķekavas Suncīši", bet trešajā – "FS Masters 2". Šo komandu spēlētāji tika apbalvoti ar medaļām un komandas saņēma laureātu kausus.

 

Turnīra atbalstītāji Nūjas.lv un Latvijas Universitāte pasniedza balvas labākajiem spēlētājiem. Par tādiem tika atzīti:

Emīls Vīndedzis – "FS Masters";

Dāvis Vegners – "Ķekavas Suncīši";

Ēriks Budihins – "FS Masters 2";

Miķelis Dravnieks – "FS Masters".

 

Turnīra organizatore "Florbola attīstības aģentūra" pateicas komandām un to spēlētājiem par interesantām un aizraujošām spēlēm un novēl jaunajiem spēlētājiem labu motivāciju un veiksmīgu izaugsmi nākamajā florbola sezonā.

 

Uz tikšanos nākamajā vasarā!

JUGLASCIEMS