Florbols valda "Mazā stiprinieka" pasākumā

04.06.2012

mazais.jpg

3.jūnijā Mežaparkā piekto reizi par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai norisinājās pasākums ģimenēm ar bērniem – "Mazā stiprinieka piedzīvojumi apkārt pasaulei". Starp dažādām sportiskajām aktivitātēm īpašā godā bija florbols, kura elementi tika izmantoti pat trijās atrakcijās.

 

Kā katru gadu, arī šogad kopā ar biedrību "Par stipru Latviju!", kura rīko šo pasākumu, "Mazā stiprinieka piedzīvojumos apkārt pasaulei" florbola popularizēšanas nolūkos piedalījās arī Latvijas Florbola savienība (LFS), ko pārstāvēja klubs "Rīgas Lauvas". Juris Fedulovs, "Rīgas Lauvu" treneris, pastāstīja, ka, lai arī pasākuma dienā laika apstākļi nebija tie labākie – dalībniekus ik pa laikam aizbiedēt mēģināja lietavas, interesentu bijis pat vairāk, nekā citiem gadiem. Aktivitātes bija paredzētas bērniem vecumā no 3 līdz 12 gadiem. Tieši šī vecuma zēnus un meitenes īpaši interesējis florbols. LFS piedāvātais florbola minilaukums visu laiku bija aizņemts, spēlētgribētāji pat stāvējuši rindā, Tāpat lielu interesi izpelnījusies iespēja ar radaru izmērīt savas vārtos raidītās florbola bumbiņas ātrumu.

 

J.Fedulovs atklāja, ka florbola elementus savās atrakcijās bija izmantojuši arī pasākuma rīkotāji – biedrība "Par stipru Latviju!", kura florbola vārtu priekšā bija novietojusi vārtsargu – ziloņa maketu, kā arī uzņēmums "Baltcom". Treneri arī iepriecinājusi bērnu un viņu vecāku lielā interese par iespējām nopietni trenēties florbolā. Kopumā tādi pasākumi esot ļoti atbalstāmi, jo reāli popularizē florbolu kā sporta veidu, noteikti papildinot Latvijas jauno florbolistu rindas.


JUGLASCIEMS