Kas īsti ir FS Masters Camp un kādi ir tās ieguvumi?

28.05.2012

a_juskevics.jpg

Aizvien vairāk gan medijos, gan florbolistu aprindās ir dzirdams par vasarā notiekošo FS MASTERS organizēto Masters floorball Camp. Tieši tāpēc arī mēs gribējām noskaidrot sīkāku informāciju par nometnes plāniem un norisi, tāpēc uzaicinājām uz sarunu nometnes organizatoru Aināru Juškēviču.

 

Iesākumā lūdzu pastāsti par nometnes norises vietu un laiku.

Masters florbola Nometne norisināsies no 4.-8.jūnijam Rīgas olimpiskajā sporta centrā. Rīgas OSC ir labākā vieta Rīgā, kur var aizvadīt kvalitatīvus treniņus. Šeit ir divi florbola laukumi, vieglatlētikas laukums fiziskās sagatavotības treniņiem, baseins un pludmales volejbola laukums pie sporta centra.

 

Vai ir nepieciešama kāda iepriekšēja sagatavotība?

Nometnē var piedalīties dalībnieki ar dažādu tehnisko un fizisko sagatavotību, jo treneri daudz darbosies tieši individuāli ar katru no dalībniekiem. Nometne būs labs sākums tiem jauniešiem, kas ar florbolu sākuši nodarboties salīdzinoši nesen, jo svarīgi ir iemācīties florbola pamatus pareizi. Savukārt tie jaunieši, kuri jau ar florbolu nodarbojas ilgāku laiku, varēs uzlabot savas prasmes un iemācīties jaunus paņēmienus.

 

Kur un līdz kuram datumam var pieteikties nometnei?

Reģistrēšanās nometnei rit pilnā sparā FS Masters mājas lapā (www.fsmasters.lv) sadaļā FSM Camp. Atlikušas vairs tikai dažas dienas līdz reģistrācijas beigām. Tāpēc interesentiem vēlams pasteigties, jo pieteikties nometnei var līdz 28.maijam.

 

Izskanējis, ka nometnē būs vairāki treneri. Vai vari nosaukt kādi treneri ir piesaistīti?

Treneru korpus ir gana pieredzējis un profesionāls – Andris Pīlups un Ainārs Juškēvičs vada FS Masters no kluba dzimšanas dienas. Savā karjerā spēlējuši gan Latvijas spēcīgākajās komandās, gan nacionālajā izlasē, bet kā treneri veiksmīgi strādājuši Latvijas labākajos klubos, vīriešu U19 un sieviešu izlasēs. Andis Blinds savā spēlētāja karjerā sasniedzis augstākās virsotnes un nu savas zināšanas un pieredzi nodod jaunajiem vārtsargiem, nodibinot pirmo vārtsarga skolu Latvijā. Tāpat izdevies piesaistīt treneri no Šveices, kurš šobrīd ir Šveices Nacionālās U17 izlases treneris, kā arī Šveices kluba UHC Uster U21 jauniešu komandas galvenais treneris. Noteikti būs ļoti interesanti viņa vadītie tehniskie treniņi, jo kā zināms šveicieši ir vieni no tehniskākajiem spēlētājiem pasaulē, tad nu redzēsim ar kādiem vingrinājumiem viņi sasniedz šādu augstu līmeni.

 

Kas Tavuprāt būs bērnu lielākais ieguvums šajā nometnē?

Bērni iegūs ļoti daudz, pirmkārt jau jaunus draugus, jaunas pozitīvas emocijas. Šeit būs ne tikai treniņi, bet arī dažādas jautras un atraktīvas precizitātes spēles, konkursi, teorētiskās nodarbības, piemēram, kā sagatavoties spēlei, ko vislabāk lietot uzturā spēles un pirmspēles dienā, nodarbības baseinā peldēšanas trenera vadībā, uzlabos savu fizisko sagatavotību, kā arī vārtsargiem būs iespējas pilnveidot un uzlabot savu meistarību – stāju, pozīcijas izvēli un pareizu pārvietošanos. Un protams galvenais šīs nometnes ieguvums būs katra dalībnieka progress savā tehniskajā izpildījumā, jo uzskatam, ka ar vāju tehnisko sagatavotību spēlētājs negūs prieku no spēles, viņš tikai traucēs spēlēt citiem, tādēļ mēs treneri centīsimies iemācīt dalībniekiem pēc iespējas vairāk dažādus florbola tehniskos elementus.

 

Vai pats būtu ieinteresēts piedalīties šādā nometnē, ja bērnībā būtu bijusi iespēja?

Jā noteikti, ja man tāda iespēja būtu bijusi. Diemžēl kad es sāku spēlēt nebija šāda tipa florbola nometnes, tādēļ visus tehniskos elementus nācās pašam apgūt pašmācības ceļā. Pat nedaudz apskaužu mūsu bērnus, ka viņiem ir šāda vienreizēja iespēja piedalīties šādās nometnēs. Ja gribat kļūt labāki spēlētāji, tad jums noteikti ir jāpiedalās.

 

Savukārt Masters floorball Camp atbalstītāji Salmingsports visiem nometnes dalībniekiem piedāvās iegādāties Salming, X3M un Fat Pipe florbola inventāru ar 30-50% atlaidi.

 

Tiekamies Master floorball Camp 2012.

 

www.fsmasters.lv

JUGLASCIEMS