"Lielvārde" trešo reizi pieveic "Klēģerus & Co"

21.04.2012

aiga.jpg

Šovakar Vidzemes olimpiskajā centrā notika piektā Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas finālspēle starp "Lielvārdi" un "Ķekavu". Ķekaviešus neglāba brāļu Klēģeru seši rezultativitātes punkti – lielvārdieši uzvarēja ar 6:4, sērijā nonākot viena panākuma atstatumā no čempionu kausa (3:2).

 

Pie zīlnieces nav jāiet, lai uzminētu, kura no finālistēm gūs pirmos vārtus spēlē – arī šovakar jau 5.minūtē lielvārdietis Mihails Kostusevs bija pirmais pie pēc Kaspara Mudeļa ļoti tāla metiena atlēkušās bumbiņas – 1:0. Nepilnas divas minūtes vēlāk ļoti līdzīgā situācijā, tikai pie pretējiem vārtiem veiklāks par visiem izrādījās ķekavietis Gunārs Klēģers – 1:1. Līdz pirmā perioda beigām Kostusevs un Toms Akmeņlauks nodrošināja Lielvārdes komandai divu vārtu handikapu – 3:1. Otrās trešdaļas vidū lielvārdieši panāca jau 5:2, taču līdz pārtraukumam "asins garšu" sajuta "Ķekava", kas īsā laika posmā divus vārtus atguva – 4:5. Pēdējais periods tika aizvadīts nervozā un asā, arī noraidījumiem bagātā cīņā. Šoreiz tieši noraidījumi iegāza ķekaviešus, kuri, lai arī vārtus, spēlējot skaitliskajā mazākumā, neielaida, acīmredzami tika izsisti no spēles ritma. Pamatlaika 59.minūtē savus otros vārtus šajā mačā guva "Lielvārdes" spēlējošais treneris Jānis Jansons – 6:4. Ķekavieši vēl mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču īpašu izdevību ko saglābt šoreiz viņiem nebija...

 

Lielvārdes labā pa diviem vārtiem guva Jānis Jansons un Mihails Kostusevs, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju savā komandā. Toms Akmeņlauks izcēlās ar 2 (1+1) punktiem. Par labāko "Ķekavas" rindās tika atzīts Gints Klēģers, kurš izcēlās ar 4 (2+2) rezultativitātes punktiem. Viņa brāļa Gunāra kontā 2 (1+1) punkti.

 

"Ķekavas" kapteinis Gunārs Klēģers ir pilnīgi pārliecināts, ka finālsērija noslēgsies nevis rītvakar, bet gan trešdien, 25.aprīlī, kad paredzēta septītā spēle. Nav arī grūti uzminēt, kurai komandai viņš prognozē čempionu titulu. Šīvakara mačā ķekaviešu esot iegāzusi neprasme izmantot savas vārtu gūšanas iespējas. Pat pēc pretinieku "dāvanām" bumbiņa esot rībinājusi vārtu stabiņus un spītīgi lidojusi garām pretinieku "cietoksnim". Tā spēlējot, nevar atļauties iedot pretiniekiem triju vārtu handikapu un tad mēģināt atspēlēties. Labā ziņa esot tā, ka ķekaviešu "lazarete" pēc šodienas asumiem bagātā mača neesot papildinājusies. "Ķekava" ir noskaņota rīt pagarināt finālsēriju, kas jau tā ir gārākā Latvijas florbola vēsturē!

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas 5.finālspēle, 21.aprīlis

"Lielvārde" – "Ķekava" 6:4 (3:1, 2:3, 1:0)

Metienu attiecība:

46:57 (18:16, 14:20, 14:21)

Rezultatīvākās:

"Lielvārde" – Mihails Kostusevs 2 (2+0), Jānis Jansons 2 (2+0), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Kaspars Mudelis 1 (0+1), Artūrs Skadiņš 1 (0+1), Ivans Abramovs 1 (0+1), Artis Savins 1 (0+1).

"Ķekava" – Gints Klēģers 4 (2+2), Gunārs Klēģers 2 (1+1), Toms Mežotnis 1 (1+0), Ēriks Akulovs 1 (0+1).


JUGLASCIEMS