"Rubene" finālsērijā panāk 1:2

14.04.2012

rubene1.jpg

Šodien Vidzemes Olimpiskajā Centrā, Valmierā, notika Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas trešā finālspēlē. Pie pirmā panākuma sērijā tika Kocēnu "Rubenes" meitenes, kuras pēcspēles metienos ar 4:3 pieveica "RSU/Runway", kocēniešu vārtsardze Jolanta Tauriņa atvairīja 33 pretinieču metienus.

 

Trešās finālspēles rezultātu atklāja rīdziniece Luīze Biļinska (1:0), tomēr pēc pirmā perioda uz tablo bija līdzsvars – 1:1 (20.minūtē precīzs metiens padevās arī kocēnietei Madarai Rudzītei). Arī otrajā trešdaļā abām komandām pa vienam vārtu guvumam – vispirms "Rubeni" vadībā izvirzīja pieredzējusī Liene Adamane – 2:1, bet pēc tam jau Signe Ose guva vārtus "RSU/Runway" labā – 2:2. Trešā perioda vidū Edīte Bankava vēlreiz atguva vadību Kocēnu komandai (3:2), bet 55.minūtē Rīgas komandas spēlētāja Santa Torstere guva ļoti svarīgus vārtus (3:3), ļaujot čempionēm cerēt uz uzvaru papildlaikā vai pēcspēles metienos. Papildlaikā abas finālistes darbojās pietiekami uzmanīgi, tāpēc rezultāts nemainījās (3:3), bet pēcspēles metienu sērijā nepārspēta palika "Rubenes" vārtsardze Ilga Jēkabsone, kura uzvarēja visos savos dueļos, kamēr viņas komandas biedrenei Evitai Rudzītei vienreiz izdevās pārspēt Liānu Aldiņu – 4:3.

 

Par labāko spēlētāju Kocēnu komandas sastāvā tika atzīta Jolanta Tauriņa, bet rezultatīvākās bija Edīte Bankava un Madara Rudzīte – abām pa 2 (1+1) punktiem. "RSU/Runway" rindās labākās spēlētājas gods tika Signei Osei.

 

Uzvaras vārtu autore Evita Rudzīte (Rubene) pastāstīja, ka Kocēnu komandai bijis ļoti grūti saņemties pēc zaudējuma pirmās spēles pēdējās sekundēs. Tieši šī iemesla dēļ neveiksme piedzīvota arī nākamajā mačā. Labi, ka līdz trešajam mačam bija divas nedēļas ilgs pārtraukums - "Rubenes" meitenes ir saņēmušās un šodien aizvadīja labu maču, sedzot pretinieces pa visu laukumu un uzspiežot viņām savu spēles stilu. Lielisku spēli aizvadījušas abas Kocēnu komandas vārtsardzes, uzslavas pelnījusi arī Ilga Jēkabsone, kura atvairīja visus soda metienus.


JUGLASCIEMS