Zināmas 2013.gada sieviešu pasaules čempionāta grupas

29.03.2012

karogi_2011.jpg

Saskaņā ar Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) noteikumiem, 2013.gada decembrī notiekošajā pasaules florbola čempionātā sievietēm piedalīsies 16 komandas, no kurām piecas jau kvalificējušās no aizvadītā pasaules čempionāta, kas norisinājās aizvadītā gada decembrī Šveicē.

 

Pārējās 11 komandas, kas piedalīsies pasaules čempionāta finālturnīrā, tiks noskaidrotas kvalifikācijas turnīros, kas tiks organizēti Eiropas, Āzijas-Okeānijas un Amerikas kontinentos. Saskaņā ar IFF noteikumiem, no Eiropas kontinenta kvalifikācijas finālturnīrā iekļūs 7 valstis, no Āzijas-Okeānijas 3, savukārt no Amerikas tikai 1 valsts.



EIROPAS KVALIFIKĀCIJA


Kā jau iepriekš tika minēts, Eiropas kontinenta kvalifikācijā tikai septiņām valstīm būs iespēja piedalīties pasaules čempionāta finālturnīrā, kas tiks noskaidrotas divos kvalifikācijas turnīros. Tiesības piedalīties finālturnīrā izcīnīs abu kvalifikāciju pirmo trīs vietu ieguvēji un ceturtā labākā izlase, kas tiks noskaidrota pēc:

 

1) vidējā punktu skaita;

2) Vidējās gūto vārtu starpības;

3) Vidējā vārtu guvuma skaita;

4) Izlozē.

 

 

EUR 1


Latvija

Dānija

Vācija

Slovākija

Igaunija

Itālija

 

EUR 2


Polija

Krievija

Ungārija

Nīderlande

Spānija

Slovēnija



ĀZIJAS-OKEĀNIJAS KVALIFIKĀCIJA

 

No Āzijas-Okeānijas kvalifikācijas turnīra pasaules čempionāta finālturnīrā tiesības startēt iegūs kvalifikācijas turnīra trīs labākās valstis.

 

Austrālija

Singapūra

Japāna

Koreja

 


AMERIKAS KVALIFIKĀCIJA

Pēc šīs kvalifikācijas izspēles, tikai viena valsts izcīnīs tiesības startēt pasaules čempionāta finālturnīrā, un saskaņā ar IFF noteikumiem, gadījumā, ja abas izlases iegūst vienādu punktu skaitu, gūto vārtu starpību pēc pamatlaika beigām, tiks spēlēts 10 minūšu ilgs papildlaiks, bet ja arī pēc tā rezultātu starpība būs neizšķirta, uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

 

ASV

Kanāda

 

 


2013.gada čempionātam jau kvalificējušās:

Zviedrija

Somija

Čehija

Šveice

Norvēģija

 

 

2013.gada pasaules čempionāts sievietēm florbolā norisināsies Čehijā laika posmā no 7. līdz 15.decembrim.

 

Latvijas 2011.gada decembrī notikušajā pasaules čempionātā Šveicē, izcīnīja dalīto 7./8., vietu, taču, saskaņā ar Starptautiskās Florbola federācijas Nacionālo izlašu reitinga, Latvijas sieviešu izlase pasaulē šobrīd ieņem 6.vietu.

 

JUGLASCIEMS