2. līgas līderi turpina uzvarēt

15.02.2012

riga.jpg

Aizvadītajā nedēļā notika kārtējās Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 2. līgas spēles. Kurzemes reģiona grupā joprojām bez zaudējumiem cīnās "Apelsīns (Talsi)", Latgales grupā līdere ir "Madona 2", Rīgas apakšgrupā ar desmit punktu pārsvaru pirmie ir FK "Rīga" florbolisti, bet Vidzemes grupā - "Līgatne".

 

Kurzemes apakšgrupa

10. februārī "Roja" savā laukumā svinēja uzvaru pār "F.F.K. Livonija" - 8:6. Pēc pirmā perioda mājinieki gan vēl atradās iedzinēju lomā ar 2:4. Pēc pirmā pārtraukuma neviena no komandām vārtus neguva, bet trešās trešdaļas laikā laukuma saimnieki spēja atspēlēties un uzvarēt ar 8:6. Uzvarētāju rindās rezultatīvākie ar 3 (2+1) punktiem bija Mikus Freibergs un Lauris Dinsbergs.

 

Latgales apakšgrupa

12. februārī kārtējo tehnisko zaudējumu saņēma FK "DVT", kas jau atkal neieradās uz spēli - šoreiz pret "Asila/Rēzeknes Augstskola". Tajā pašā dienā "Krustpils/X3M" savā laukumā tikai pagarinājumā piekāpās komandai "Madona 2" -  9:10. Uzvarētāju sastāvā ar  "hat-trick" izcēlās Vasilijs Trusovs un Alens Dzenis.

 

Rīgas apakšgrupa

10. februārī "Ogres vilki" savā laukumā bija pārāka par "Ādaži/Exel". Mača pirmais periods noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu (3:3), bet pēc otrās trešdaļas vadībā bija izvirzījušies viesi - 5:4. Līdz pamatlaika beigām "Ogres vilki" guva vēl piecus vārtus, kamēr ādažnieki tikai vienus  - 9:6. Uzvarētāju rindās Toms Rislings guva sešus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

12. februārī tehnisko zaudējumu saņēma komanda "Inčukalns", kas neieradās uz spēli pret FK "Rīga". Dienas otrajā mačā "Ādaži / Exel" savā laukumā uzņēma "LU/Ulbroka" un rezultatīvā spēlē piekāpās ar 10:12. Uzvarētāju rindās ar 4 (3+1) punktiem izcēlās Rolands Reinsons un Kaspars Ritums, arī Edgaram Pukinskim 4 (2+2) punkti, bet ādažnieku labā piecus punktus (4+1) guva Jānis Kozlovskis.

 

Vidzemes apakšgrupa

9. februārī SK "Veixmes" uzņēma "Valmiera/BSS" florbolistus, pēc aizvadīta pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts - 1:1, pēc otrā – 3:3. Trešās trešdaļas laikā valmierieši guva vēl četrus vārtus, bet mājinieki tikai vienus, un spēle noslēdzās ar rezultātu 7:4 par labu "Valmiera/BSS". Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais bija Mārtiņš Auziņš ar 4 (1+3) punktiem. Nākamajā spēlē, kas notika 10. Februārī, "Rubene-2" izbraukumā izcīnīja uzvaru ar 9:7 pār SK "Pārgauja-2". "Rubene-2" rindās rezultatīvākais ar četriem vārtu guvumiem bija Leo Lapiņš. Nākamajā dienas spēlē "Līgatne" savā laukumā ar 10:2 sagrāva "Burtnieku novads/Valka 2". Uzvarētāju labā četrus vārtus guva Andis Jermalovičs, bet ar "hat-trick" izcēlās Uģis Feldmanis.

 

Vīriešu 2. līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ar 56 (33+23) punktiem atrodas Rolands Kanapolis no "Burtnieku novads/Valka 2", 2. vietā ar 54 (30+24) punktiem ir Toms Rislings no "Ogres vilki", bet 3. vietā viņa komandas biedrs Elvijs Jankovskis ar 50 (28+22) punktiem. Starp vārtsargiem visveiksmīgākais ir Andris Eglītis (Apelsīns (Talsi)) ar 87.86% atvairītu pretinieku metienu.

 

Informāciju sagatavoja:

Kristīne Manteniece

JUGLASCIEMS