Arī vīriešu izlasei Šveices rieksts izrādās par cietu

03.02.2012

sandris.JPG

Šovakar Kocēnos notika starptautiska florbola spēle, kurā spēkiem mērojās Latvijas un Šveices vīriešu izlases. Tāpat kā mūsu junioru izlase, arī vīri piedzīvoja zaudējumu gan spēlē (4:8), gan bullīšos (1:2), bet par labāko mūsu komandā tika atzīts Ingus Laiviņš.

 

Mūsu vīriešu florbola izlase spēli pret Šveices valstsvienību uzsāka kā līdzīga ar līdzīgu – bīstami uzbrukumi bija kā no vienas, tā arī no otras puses. 4.minūtes izskaņā tika gūti pirmie vārti – varētu teikt, ka kuriozi, ja bumbiņa neielidotu Indriķa Siliņa sargātaja cietoksnī. Izskatījās, ka mūsu florbolisti nolēma, ka bumbiņa būs viņiem, un aizskrēja mainīties, bet šveicietis neviena netraucēts raidīja to vārtos – 0:1. 8.minūtē Jānis Jansons pēc Toma Akmeņlauka piespēles panāca izlīdzinājumu – 1:1. Perioda vidū vadībā atkal izvirzījās viesi – 2:1. Jānis Rajeckis pēc Mihaila Kostuseva piespēles vēlreiz panāca izlīdzinājumu (2:2), bet tad divus vārtus pēc kārtas guva pretinieki, vienus no tiem – realizējot soda metienu – 4:2.

 

Otrajā trešdaļā abas komandas turpināja vienlīdz bīstami uzbrukt, taču veiksme bija vārtsargu pusē. Tikai pašā pēdējā perioda minūtē šveicieši panāca jau 5:2. Pēdējās trešdaļas sākumā uz mūsu komandās vārtiem tika piespriests vēl viens soda metiens. Šoreiz vārtos stājās Māris Ronis un savā duelī ar šveicieti izrādījās pārāks – rezultāts nemainījās. Tomēr perioda vidū šveicieši panāca jau piecu vārtu pārsvaru – 7:2. 53.minūtē savu vārdu teica Ainārs Juškēvičs, kurš pēc Ata Blinda piespēles guva trešos vārtus mūsu izlasei – 3:7. Vēl viens rezultatīvs uzbrukums padevās Šveices valstsvienībai, bet punktu mačam pielika Ingus Laiviņš, kurš pamatlaika pēdējā minūtē vārtu guvumā pārvērta Mārtiņa Rajecka piespēli – 4:8.

 

Pēcspēles metienu sērijā piedalījās abi Latvijas izlases vārtsargi – Indriķim Siliņam izdevās atvairīt visus trīs pretinieku metienus, bet Māris Ronis abas reizes kapitulēja. Metienu izpildīšana Latvijas izlasē tika uzticēta pašiem jaunākajiem spēlētājiem. Pirmie četri no viņiem nespēja pārspēt šveiciešu vārtsargu, bet Andrim Rajeckim tas tomēr izdevās. Latvija piekāpās ar 1:2.

 

Spēles laikā šveicieši pa mūsu komandas vārtiem izpildīja 35 metienus, kamēr mūsējie atbildēja ar 22 raidījumiem. Pa periodiem: 8:11, 7:10 un 7:14. Par labāko spēlētāju Šveices valstsvienības rindās tika atzīts Nino Valti, bet mūsu izlasē šis gods tika Ingum Laiviņam.

 

Rīt pulksten 18.00 abas valstvienības tiksies vēlreiz.

JUGLASCIEMS