"Lielvārde/Fat Pipe" otro pavasari pēc kārtas spēkosies ar "Lekringu"

10.02.2024

talsi_niedrajs.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā otro sezonu pēc kārtas tiksies divas ļoti titulētas komandas - "Lielvārde/Fat Pipe" un Cēsu "Lekrings". Tas kļuva skaidrs pēc tam, kad šovakar savā laukumā lielvārdieši pagarinājumā ar 4:5 piekāpās komandai "Talsu NSS/Krauzers". Uzvaras vārtus talsiniekiem guva Rūdolfs Niedrājs. Talsu komanda ceturtdaļfinālā krustos nūjas ar "Ķekava/RB&B".

 

Lielvārdes un Talsu komandu pirmā apļa spēlē, kas norisinājās kurzemnieku laukumā, uzvaru ar 6:3 izcīnīja talsinieki. Šodienas mača rezultāts abām komandām izšķīra to, kas tām stāsies pretī izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā – ceturtdaļfinālā.

 

Lielvārdes sporta centrā pirmie uzgavilēt varēja mājinieki, jo 8.minūtē vārtus guva Sandis Mihailovskis (1:0). Nepagāja ne pusminūte, kad ar vārtu guvumu atbildēja Talsu komandas spēlētājs Matīss Jorens Švedenbergs – 1:1. Otrās trešdaļas laikā vadībā ar 3:2 izvirzījās viesi, jo uz Arta Raituma un Marisa Šķubura vārtu guvumiem laukuma saimnieki spēja atbildēt tikai ar Ralfa Fricsona vārtu guvumu. Pēdējā perioda pirmajā pusē pēc Matīsa Pētera Poļa un Markusa Nazarova precīzajiem metieniem vadībā ar 4:3 izvirzījās mājinieki. Līdz Lielvārdes komandas uzvarai pietrūka mazāk par pusminūti, jo Talsu komandas spēlētājam Adrianam Spundem izdevās atjaunot neizšķirtu rezultātu – 4:4. Pagarinājuma 7. minūtē Šķubura piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Rūdolfs Niedrājs – 5:4.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Andris Briedis, kurš atvairīja 18 no 22 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Artis Raitums un Mariss Šķuburs. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Matīsu Pēteri Poli, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākais. "Talsu NSS/Krauzers" šajā mačā ieguva divus punktus un ar 43 punktiem finišēja 2. vietā. Ceturtdaļfinālā talsinieku pretiniece būs "Ķekava/RB&B". "Lielvārde/Fat Pipe" savu punktu krājumu papildināja ar vienu punktu. Regulārā turnīra tabulā lielvārdieši ar 31 punktu finišēja 6. vietā. Jau otro pavasari pēc kārtas Lielvārdes komanda ceturtdaļfinālā nūjas krustos ar Cēsu "Lekringu".


JUGLASCIEMS