"Jogeva SK Tahe/Olivia" atspēlējas un pagarinājumā izcīna zeltu

09.04.2023

jogeva_v1_2023.jpg

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas dublieru grupas čempionu titulu izcīnīja Igaunijas komanda "Jogeva SK Tahe/Olivia", kas dramatiskā finālā gāza no troņa "Latvijas Universitātes/FS Masters" vienību (5:4 ET). Igauņi cīņas gaitā spēja atspēlēties no trīs vārtu deficīta un uzvaru nesošo metienu viņu labā 21 sekundi pirms pagarinājuma beigām izpildīja Pēteris Freimanis.

 

Dublieru komandu grupas finālā Lielvārdes sporta centrā nūjas krustoja Igauņu klubs "Jogeva SK Tahe/Olivia", kurā rezultatīvāko sešiniekā ir trīs Latvijas florbolisti (Pēteris Freimanis, Mihails Kostusevs, Ainārs Juškēvičs) un Rīgas "Latvijas Universitāte/FS Masters". Jāpiebilst, ka Juškēvičs šajā mačā nepiedalījās, jo tobrīd Ķekavā vadīja savu komandu "FS Masters" cīņā par ZU13 vecuma grupas zeltu.

 

Lielvārdē nebija aizvadītas vēl ne pilnas septiņas minūtes, bet rīdzinieki jau paspēja gūt divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 2:0. Pa bumbiņai igauņu vārtos ieraidīja Rūdolfs Drevinskis un Roberts Trofimenko. 10. minūtē igauņu nulli no rezultātu tablo ar precīzu metienu nodzēsa Mihails Kostusevs (1:2), bet studenti nekavējās atbildēt ar vēl diviem goliem, panākot jau triju vārtu handikapu (4:1). Jau otro golu šajā mačā iemeta Drevinskis, bet pirmo – Kristaps Reidzāns. 17. minūtē vārtus guva Pēteris Freimanis – 2:4, ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais periods. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – 38. minūtē Matiass Einamans latviešu pārsvaru samazināja līdz minimumam (3:4). 49. minūtē tas pats Einamans guva vēl vienus vārtus, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 4:4. Tā noslēdzās pamatlaiks un komandām bija jāaizvada vēl arī pagarinājums. Atrisinājums nāca pagarinājuma pēdējā minūtē, kad Pēteris Freimanis guva īstus zelta vārtus, nodrošinot komandai "Jogeva SK Tahe/Olivia" uzvaru ar 5:4 un čempiones titulu. Komandai "Latvijas Universitāte/FS Masters" nācās samierināties ar sudraba godalgām un vicečempiones titulu.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma vārtsargs Rainers Kalde, kurš atvairīja 17 no 21 pretinieku metiena. Divus vārtus viņa komandas labā guva Matiass Einamans, bet rezultatīvākie ar trim punktiem katram bija Pēteris Freimanis un Mihails Kostusevs. Par labāko Rīgas komandā atzina divu vārtu autoru Rūdolfu Drevinski.


SF
JUGLASCIEMS