Norisinās "Trīs zvaigžņu balva 2022" tautas balsojums

08.12.2022

3zvaigznubalva_wepage_header_02.png

28. novembrī sākās Latvijas sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas ceremonijas "Trīs Zvaigžņu balva 2022" tautas balsojums, kas vietnē www.triszvaigznubalva.lv ilgs līdz 9. decembrim. Tā laikā ikvienam sporta līdzjutējam būs iespējas ar savu balsi vienu reizi dienā izteikt atbalstu 2022. gada nomināciju kandidātiem 9 nominācijās. Starp kategorijas "Gada sporta komanda" kandidātiem ir iekļauta Latvijas vīriešu florbola izlase.

 

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents un "Trīs Zvaigžņu balva 2022" žūrijas priekšsēdētāja vietnieks Žoržs Tikmers atzīmē: "Trīs Zvaigžņu balva 2022" nomināciju kandidātus 1. kārtā izvirzīja plašs sporta sabiedrības un nozares profesionāļu loks, ieskaitot atzītās Olimpiskās un neolimpiskās federācijas, sporta organizācijas un sporta žurnālistus. Saskaitot 1. kārtā iegūtās balsis, žūrija apstiprināja 9 nomināciju kandidātus, kas ir ieguvuši visvairāk balsu un tālāk tiek virzīti tautas balsojumam."

 

"Trīs Zvaigžņu balva 2022" ir unikāls sportisko sasniegumu izvērtēšanas koncepts, jo šī sporta balva ir vienīgā Latvijā, kuras uzvarētāju noteikšanā tiek dota iespēja sporta līdzjutējiem. Tautas balsojuma gala rezultātu veido līdzjutēju balsojums (50 % no balsojuma), sporta organizāciju (LOK, LPK, LSFP, no katras 3 sportisti)) nenominēto sportistu (25% no balsojuma) un sporta žurnālistu (25% no balsojuma) balsojums. Ar "Trīs Zvaigžņu balva 2022" sportistu un sporta žurnālistu sarakstu, kuri piedalīsies balsojumā, var iepazīties mājaslapā – www.triszvaigznubalva.lv.

 

Šajā gadā uz tautas balsojumu tiek virzīti kandidāti 9 nominācijās:

 

1. Gada sporta federācija

Latvijas Basketbola savienība;

Latvijas Futbola federācija;

Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

 

2. Gada pašvaldība sportā

Liepājas valstspilsēta;

Rīgas valstspilsēta;

Siguldas novada pašvaldība;

Valmieras novada pašvaldība.

 

3. Gada sporta treneris/e

Luka Bankī;

Jurģis Kalns;

Viktors Morozs.

 

4. Gada paralimpiskais sportists/e

Zane Embrekte;

Poļina Rožkova;

Rihards Snikus.

 

5. Gada sporta komanda

Latvijas vīriešu basketbola izlase;

Latvijas vīriešu florbola izlase;

Latvijas vīriešu futbola izlase;

Latvijas vīriešu hokeja izlase.

 

6. Gada sporta mazā komanda

Latvijas 3X3 basketbola izlase;

Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova;

Latvijas kamaniņu sporta izlase Pekinas OS;

Latvijas ratiņkērlinga izlase.

 

7. Gada sportists/e tehniskajos sporta veidos

Jānis Baumanis;

Kristaps Blušs;

Pauls Jonass.

 

8. Gada sportiste

Patrīcija Eiduka;

Tīna Graudiņa;

Līna Mūze;

Jeļena Ostapenko;

Elīza Tīruma.

 

9. Gada sportists

Kristers Aparjods;

Martins Dukurs;

Rihards Lomažs;

Kristaps Porziņģis;

Deniss Vasiļjevs.

 

Kopumā izvērtējot sporta nozares sasniegumus šajā gadā, tiks pasniegtas balvas 14 nominācijās, no kurām divas ir jaunas nominācijas - "Gada ģimene sportā" un "Gada jaunatnes treneris/-e", savukārt nominācija "Gada sporta žurnālists/ fotogrāfs" ir atgriezusies nomināciju sarakstā, to nosaka Artūra Vaidera fonds un tā tiks pasniegta jau piekto reizi. Tāpat nominācijas "Gada sporta skolotājs/-a" uzvarētāju nosaka LR Izglītības un zinātnes ministrija, bet nominācijas "Mūža ieguldījums sportā" pretendentus izvirza Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome, taču to nosaka un paziņo "Trīs zvaigžņu balva 2022" žūrija.

 

Nominantus "Gada ģimene sportā" pieteikumus izvērtē un uzvarētāju nosaka Bērnu slimnīcas fonds, bet nominantu var pieteikt jebkurš, aizpildot elektronisku anketu ŠEIT un iesniedzot to līdz 17. decembrim.

 

Savukārt nominācijas "Gada jaunatnes sporta treneris/-e" pieteikumu izvērtēšana un uzvarētāja noteikšana ir Latvijas Sporta izglītības iestāžu Direktoru padomes (LSIIDP) ziņā. Pretendentus uz šo nomināciju var pieteikt līdz 16. decembrim un pieteikuma anketa ir atrodama ŠEIT.

 

Nominācija "Gada sporta žurnālists/fotogrāfs" ir Artūra Vaidera fonda pārziņā. Pretendentus uz šo nomināciju var pieteikt līdz 1. decembrim, aizpildot anketu ŠEIT.

 

Nomināciju pieteikumu anketas var aizpildīt arī mājas lapā – www.triszvaigznubalva.lv.

 

Sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas pasākumu "Trīs Zvaigžņu balva 2022" organizē Latvijas Olimpiskā komiteja ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu. "Trīs Zvaigžņu balva 2022" partneri ir AS "Latvijas Valsts meži", pārtikas un nepārtikas preču mazumtirdzniecības tīkls "Rimi Latvia", AS "LNK Industries", degvielas tirdzniecības pakalpojumu sniedzējs "CircleK Latvia", autonomas uzņēmums "Sixt auto noma", nacionālā aviokompānija "airBaltic", kā arī LOK informatīvie partneri – SIA "Visual Media", SIA "Izdevniecība "Rīgas Viļņi"", AS "Radio SWH" un "TV3 Group".

 

Avots: Latvijas Olimpiskā komiteja
olimpiade.lv

SF
JUGLASCIEMS