"Rubene" pieveic lielvārdiešus un aizstāvēs savu čempiones titulu

13.04.2022

rubene_gols_22.jpg

Šovakar Kocēnu sporta namā beidzot tika noskaidrota komanda, kas pēc divām dienām "Arēnā Rīga" ELVI florbola līgas Superfinālā cīnīsies ar Cēsu vienību "Lekrings". Šo iespēju ieguva pašreizējā čempione "Rubene", kas pusfināla sērijas septītajā mačā ar 4:3 pārspēja komandu "Lielvārde/Fat Pipe", ar tieši tādu pašu rezultātu triumfējot arī visā sērijā.

 

Pārpildītajā Kocēnu sporta namā teju 500 skatītāju klātbūtnē, starp kuriem netrūka arī viesu komandas fanu, pusfināla sērijas septīto maču ievērojami labāk sāka "Rubenes" florbolisti, kas pirmā perioda laikā izdarīja teju divas reizes vairāk metienu nekā viesi. Tāds pārsvars samērā drīz pārvērtās vārtu guvumos. Nebija pagājušas vēl pilnas 15 minūtes, kad kocēnieši jau bija izvirzījušies vadībā ar 3:0. Pa bumbiņai lielvārdiešu vārtos ieraidīja Dāvis Zēmelis, Jēkabs Keišs un Atis Stepāns. Ar rezultātu 3:0 noslēdzās pirmā trešdaļa. Spēles vidū ar vārtu guvumu izcēlās vēl viens Kocēnu florbolists – Mikus Eduards Ķikuts panāca jau 4:0. "Lielvārde/Fat Pipe" pie pirmā vārtu guvuma tika vien 37. minūtē, kad ar golu izcēlās Sandis Mihailovskis – 1:4. 49. minūtē viesi guva vēl vienus vārtus – rezultāta starpību līdz 2:4 samazināja Markuss Nazarovs.

 

56. minūtē mājiniekiem tika dota iespēja izpildīt soda metienu, bet Ivo Balodim neizdevās pārspēt Lielvārdes komandas vārtsargu Lauri Kārkliņu, kurš tieši uz šo spēles epizodi devās laukumā (4:2). Pamatlaikā vēl bija atlikušas nedaudz mazāk par piecām minūtēm. Šajā laikā beidzot tā pa īstam aktivizējās viesi, kuru spiediens uz kocēniešu vārtiem pieauga ar katru sekundi. Lielvārdes florbolisti pie katras iespējas mainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šī taktika augļus deva tika 20 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Aivja Kusiņa mesto bumbiņu no gaisa vārtos ievirzīja Oskars Tūtāns – 3:4. Vēl palika laiks, lai "Lielvārde/Fat Pipe" pat panāktu neizšķirtu rezultātu, tomēr viesiem tā īsti neizdevās tikt līdz labam metienam. Kocēnu "Rubene" varēja svinēt laimīgu uzvaru šajā mačā (4:3) ar tieši tādu pašu rezultātu (4:3) triumfēt arī visā sērijā.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Roberts Trepšs, kurš atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina pirmo vārtu autoru Sandi Mihailovski. Neviens no florbolistiem šajā mačā neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu.


SF
JUGLASCIEMS