Somijas "F-liiga" spēles translēs Sportacentrs.com TV

10.12.2020

fliigakubs.png

Latvijas Florbola savienība (LFS) panākusi vienošanos ar "SSBL Salibandy Oy" par Somijas spēcīgākās florbola līgas ("F-liiga") spēļu tiešraižu demonstrēšanu Sportacentrs.com TV.

 

"SSBL Salibandy Oy" ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas pieder Somijas Florbola federācijai un ir atbildīga par "F-liiga" administrēšanu, pārdošanu un mārketingu.

 

Pirmā translācija paredzēta jau piektdien, 11. decembrī, pulksten 18:30, kad Espo sacentīsies divi no leģendārākajiem somu klubiem - vietējais "Oilers" un Helsinku "EräViikingit". Abu komandu sastāvos laukumā būs vērojami vairāki Somijas izlašu spēlētāji. Nākamās tiešraides plānotas 21. decembrī ("Indians" pret Morica Krūmiņa pārstāvēto "Nokian KrP") un 3. janvārī ("Classic" pret "SPV").

 

"Mēs esam patiesi priecīgi, ka ir radusies iespēja parādīt "F-liiga" spēles arī Latvijā. Daudz Latvijas līdzjutēju šī gada sākumā Tallinā TEHO Sport Somijas kausa izcīņas finālā sekoja nacionālās izlases spēlētājam Moricam Krūmiņam, kas nozīmē, ka par Somijas florbolu ir patiesa interese un mēs ceram, ka šī sadarbība interesi palielinās vēl vairāk. Mēs vēlamies pateikties LFS par drosmi iesaistīties un piedāvāt skatītājiem augsta līmeņa florbolu situācijā, kad Latvijas čempionāta spēles ir apturētas," secina "F-liiga" pārdošanas vadītājs Patriks Forsbaka.

 

Gandarījumu par panākto vienošanos pauda LFS prezidents Ilvis Pētersons: "Šī ir izcila iespēja pasaules klases klubu florbolu parādīt visiem pieejamā Latvijas TV kanālā. Tas palīdzēs celt sporta veida kopējo popularitāti un atpazīstamību valstī, īpaši šajā laikā, kad vietējā florbolā ir piespiedu pauze. Es ceru, ka mūsu jaunās paaudzes florbolisti vēros šos mačus, iedvesmosies no somu zvaigznēm un "F-liiga" spēlējošajiem latviešiem, kas dos papildus motivāciju arī pašiem tiekties kādu dienu spēlēt šajā līmenī."

 

Somijas čempioni florbolā tiek kronēti kopš 1986. gada un līdz pat iepriekšējai sezonai elites līga bija pazīstama ar nosaukumu "Salibandyliiga". Šī gada pavasarī somu florbola vadība veica vērienīgu līgas zīmola maiņu, apvienojot spēcīgākos vīriešu un sieviešu klubus zem "F-liiga" vārda. Somijas titulētākie klubi ir Helsinku "SSV" (pēc divu lielāko Helsinku klubu apvienošanās turpina spēlēt zem "EräViikingit" nosaukuma) (11 tituli), Espo "Oilers" un Tamperes "Classic" (pa četriem tituliem). "Klasiķi" turnīra galveno trofeju virs galvas cēluši pēdējās četras sezonas.

 

Somijas klubu florbols Latvijas līdzjutējiem ir labi pazīstams no pēdējo gadu "Latvian Open" turnīriem, kuros uzaicināto komandu grupā regulāri piedalās šīs valsts vadošās komandas. Savulaik Valmierā vairākas reizes viesojušās - "Classic", "Oilers" un "Nokian KrP" vienības.

 

Gadu gaitā pašreizējo pasaules čempionu zemes austākajā līgā spēlējuši arī vairāki Latvijas florbolisti. Par celmlaužiem uzskatāmi Ingus Laiviņš, Aigars Belasovs un Mihails Kostusevs, kuri pirms 10 gadiem vairākas sezonas pārstāvēja "Loviisan Tor" klubu. Somijas elitē savulaik atzīmējušies arī Valērijs Bodnieks, Artis Raitums un Andris Blumbahs. Šosezon "F-liiga" komandu pieteikumos atrodami četru latviešu vārdi - Morics Krūmiņš ("Nokian KrP"), Ulvis Mētra ("Steelers"), Jānis Ragovskis un Ralfs Orste (abi "LASB").

 

Somijas sieviešu čempionāta augstākajā līgā mūsu valsti pārstāvējušas Anna Ankudinova un Elizabete Pavlovska, kura "SSRA" kluba sastāvā to turpina darīt joprojām.

SF
JUGLASCIEMS