Ceļu uz pasaules čempionātu Helsinkos sāksim ar cīņu pret Franciju

29.01.2020

img_6344.jpg

Šodien vēju pilsētā Liepājā startēja pasaules čempionāta florbolā vīriešiem kvalifikācijas turnīrs, kurā par trim ceļazīmēm uz finālturnīru, kas šī gada decembrī norisināsies Somijas galvaspilsētā Helsinkos, cīnīsies astoņas valstsvienības, tostarp arī Latvijas izlase. Šovakar pulksten 19.00 mūsu florbolisti Liepājas Olimpiskajā centrā krustos nūjas ar Fancijas komandu. Spēles tiešraide arī Sportacentrs.com TV kanālā.

 

Trīspadsmitā pasaules čempionāta florbolā vīriešiem kvalifikācijas turnīram vīriešiem pieteikušās 35 valstsvienības, kas jau uzsākušas cīņu par 13 ceļazīmēm uz čempionātu. Vietu finālturnīrā nodrošinājuši pašreizējie pasaules čempioni un finālturnīra rīkotāji somi. Automātiski vieta finālturnīrā nodrošināta arī ASV un Kanādas izlasēm – lai popularizētu florbolu Ziemeļamerikā, kur 2021. gadā notiks Pasaules spēles un kuru programmā iekļauts arī florbols.

 

Eiropas florbola izlases sadalītas sešās kvalifikācijas grupās, kvalifikācijas turnīri notiek Fredrikshavnā (Dānijā), Popradā (Slovākijā) un Liepājā, kur spēlē E un F apakšgrupas komandas. Āzijas un Okeānijas izlases kvalifikācijas turnīru aizvadīs Taizemes pilsētā Bangkokā.

 

Eiropā pirmajās trijās dienās komandas aizvadīs cīņas savās apakšgrupās, bet pēdējā dienā sacentīsies komandas, kas savās grupās būs ieņēmušas attiecīgi vienādas vietas. Finālā spēlēs abu apakšgrupu uzvarētājas, taču šai cīņai vairāk būs prestiža nozīme, jo jau pirms mača abām vienībām vieta finālturnīrā jau būs nodrošināta. Tikmēr saistošākā varētu būt spēle starp abu grupu otro vietu ieguvējām, jo vienīgi uzvarētājas šajā spēlē varēs gatavoties ceļojumam uz Helsinkiem.

 

Vienā grupā ar Latvijas izlasi ir Francijas, Austrija un Vācija valstsvienības. Šovakar latviešu pretinieki būs francūži, ar kuriem līdz šim mūsējie vēl nav tikušies. Francijas izlase pasaules rangā šobrīd atrodas tikai 32. vietā, kamēr latvieši ir augstajā 8. vietā. Augstāk par mūsējie ir vācieši (5. vieta), bet austrieši atrodas 24. vietā.


SF
JUGLASCIEMS