Vicelīderes bez medaļām, "FK NND/RJTC" izkaļ sev bronzu

06.04.2019

img_1720.jpg

Šodien Talsos notikušajā Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1.līgas spēlē par bronzas medaļām Rīgas komanda "FK NND/RJTC" ar 5:3 pārspēja regulārā turnīra vicelīderi un līdzšinējo vicečempioni "Irlavu/Tukumu". Uzvarētāju rindās ar 3 (2+1) punktiem izcēlās Katrīna Rosoha.

 

Bronzas medaļu spēlē tikās regulārā turnīra 2.vietas ieguvēja "Irlava/Tukums" un 3.vietas īpašniece "FK NND/RJTC". Pusfināla sērijā "Irlava/Tukums" ar 0:3 atzina  "Rēzeknes BJSS" pārākumu, bet Rīgas komanda ar tādu pašu rezultātu piekāpās Kocēnu "Rubenei". Spēle Talsos sākās ar nelielu Irlavas un Tukuma apvienotās komandas pārsvaru, bet jau 6.minūtē rīdziniecēm izdevās ātrs pretuzbrukums, ko ar precīzu metienu noslēdza Dace Andžāne – 1:0, ar tādu rezultātu beidzās pirmais periods. Spēles vidū par bīstamu spēli noraidījumu uz piecām minūtēm saņēma "FK NND/RJTC" spēlētāja Emīlija Helmi MarijaVahakoski. Nepagāja ne divas  pilnas minūtes, kad irlavniece Guntra Stocka atjaunoja neizšķirtu – 1:1.

 

Cīņas turpinājumā Rīgas komandas aizsardzība darbojās nevainojami un skaitliskais mazākums tika veiksmīgi izturēts. Otrās trešdaļas beigās divus vārtus pēc kārtas guva rīdzinieces, piesakot savas komandas pretenzijas uz uzvaru – 3:1. Pēdējā perioda sākumā rezultāts kļuva jau 4:1, bet turpinājumā ar diviem goliem atbildēja irlavniece Laura Skujevska – 3:4. Jau nākamajā uzbrukumā vārtus guva Rīgas florboliste Baiba Latiša – 5:3. Vēl bija jāspēlē vairāk nekā piecas minūtēs, bet "Irlava/Tukums" vairs neprata pārspēt rīdzinieču vārtsardzi, "FK NND/RJTC" varēja svinēt uzvaru ar 5:3, kā arī priecāties par bronzas medaļām un kausu par 3.vietu.

 

Par bronzas spēles vērtīgāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Katrīna Rosoha, kuras kontā 3 (2+1) punkti. Tieši tikpat daudz punktu un labākās spēlētājas balva arī komandas "Irlava/Tukums" uzbrucējai Laurai Skujevskai.

 

"Irlava/Tukums" – "FK NND/RJTC" 3:5 (0:1, 1:2, 2:2)

Metienu attiecība:

19:24 (4:7, 7:9, 8:8)

Rezultatīvākās:

"Irlava/Tukums" – Laura Skujevska 3 (2+1), Guntra Stocka 1 (1+0), Linda Jēgere 1 (0+1).

"FK NND/RJTC" – Katrīna Rosoha 3 (2+1), Sindija Žīgure, Dace Andžāne, Baiba Latiša, Kristīne Mičule, Emīlija Helmi Marija Vahakoski 1 (0+1), Annija Madara Mozga 1 (0+1), Valērija Stankuna 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS