"Ķekava" Liepājā aptur "Kuršus/Ekovali"

27.01.2019

kekava_degins_18.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem ceturto uzvaru pēc kārtas neizdevās izcīnīt Liepājas komandai "Kurši/Ekovalis", kas šovakar ar 7:9 atzina "Ķekavas" florbolistu pārākumu. Ķekaviešu sastāvā nepturams bija Klāvs Jansons, kurš izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem.

 

"Kurši/Ekovalis" trīs iepriekšējās spēlēs bija guvusi uzvaras, tāpēc šovakar, ja savā laukumā pārspētu arī "Ķekavu", turnīra tabulā varēja pakāpties uz sev nekad vēl nepiedzīvoto otro pozīciju. Ķekavieši gan noteikti nav liepājniekiem tie parocīgākie pretinieki, jo pirmā riņķa mačā viņi savā laukumā uzvarēja kurzemniekus samērā pārliecinoši – ar 13:8. Arī šovakar tieši Ķekavas komanda bija tā, kas atklāja rezultātu – 1:0, 5.minūtē soda metienu realizēja Klāvs Jansons. Liepājnieki steidza labot situāciju turklāt darīja to ļoti sekmīgi, līdz pirmajam pārtraukumam izvirzoties vadībā ar 5:1. Divus golus viesu vārtos iemeta Ralfs Polis, bet pa vienam – Mihails Kostusevs, Edgars Freimanis un Gints Siliņš. Toties otrajā trešdaļā laukumā dominēja ķekavieši – pa diviem vārtiem guva Miķelis Dravnieks un Klāvs Jansons, atjaunojot neizšķirtu rezultātu (5:5). 59.minūtē "Ķekava" pēc Dināra Vaitaiša metiena ieguva divu vārtu pārsvaru (8:6). Liepājnieki vienus vārtus atguva (7:8), bet punktu cīņai ar metienu tobrīd tukšajos laukuma saimnieku vārtos pielika Henrijs Uzraugs, nofiksējot Ķekavas komandas uzvaru ar 9:7.

 

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Dāvis Trapučka, kurš ar rezultativitāti šoreiz gan neizcēlās. Viņa komandas labā piecus vārtus guva Klāvs Jansons, 3 (1+2) punkti Henrija Uzrauga kontā, bet Miķelis Dravnieks iemeta divus golus. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā nopelnīja Edgars Freimanis, kura kontā divi goli. Pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Ralfs Polis un Mihails Kostusevs. "Ķekavai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 26 punkti un 7.vieta, bet liepājniekiem 30 punktu un nu jau vairs tikai piektā pozīcija.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

 

"Kurši/Ekovalis"  – "Ķekava" 7:9 (5:1, 0:4, 2:4)

 

Metienu attiecība:

 

28:32 (14:6, 5:10, 9:16)

 

Rezultatīvākie:

 

"Kurši/Ekovalis" – Ralfs Polis 3 (2+1), Mihails Kostusevs 3 (1+2), Edgars Freimanis 2 (2+0), Ričards Dēvits 2 (0+2), Kaspars Klamers 1 (1+0), Gints Siliņš 1 (1+0), Kristaps Ošs-Ervics 1 (0+1).

 

"Ķekava" – Klāvs Jansons 5 (5+0), Henrijs Uzraugs 3 (1+2), Miķelis Dravnieks 2 (2+0), Artūrs Narogs 2 (0+2), Dinārs Vaitaitis 1 (1+0), Renāts Degins 1 (0+1).

 

SF
JUGLASCIEMS