Valmierā ar TOP grupas komandu spēlēm startēs "Latvian Open"

22.08.2018

lo2018.jpg

Šodien pulksten 12.30 Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, ar spēli starp TOP grupas komandām "Esport Oilers" (Somija) un "Kloten Dietlikon Jets" (Šveice) sāksies 12. starptautiskais florbola turnīrs "Latvian Open". Kopumā turnīra pirmajā dienā tiks aizvadītas četras spēles, tajās visās spēkosies tikai TOP grupas klubi.

 

Starptautiskais florbola turnīrs "Latvian Open 2018" pulcējis 37 komandas no astoņām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Somijas, Čehijas un Šveices. TOP jeb uzaicināto komandu cīnīsies pārstāvji no pasaules vadošajām florbola nācijām - iepriekšējo triju sezonu Somijas čempione "SC Classic", vēl viens somu klubs "Esport Oilers", Šveices NLA komandas "UHC Uster" un "Kloten Dietlikon Jets", kuru vada Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki, Čehiju pārstāv "FbS Bohemians" un "Florbal Usti". Ar spēcīgajiem ārzemniekiem spēkiem mērosies arī divas mājinieku vienības - ELVI florbola līgas vicečempioni FBK "Valmiera" un pērnās sezonas Latvijas ceturtā spēcīgākā komanda "Rubene" (Kocēni).

 

22.augusta spēļu kalendārs:

12.30 "Esport Oilers" - "Kloten Dietlikon Jets"

15.00 "FbS Bohemians" - "Rubene"

17.30 "SC Classic" - "UHC Uster"

20.00 FBK "Valmiera" - "Florbal Usti"

 

TOP grupas komandas sadalītas divās apakšgrupās. A grupā spēlēs "SC Classic", "UHC Uster", FBK "Valmiera" un "Florbal Usti", bet B grupā - "Esport Oilers", "Kloten Dietlikon Jets", "FbS Bohemians" un "Rubene". Apakšgrupās tiks izspēlēts viena apļa turnīrs, bet godalgoto vietu ieguvēji noskaidrosies izslēgšanas spēlēs.

 

Spēļu kalendāram, protokoliem un statistikai būs iespējams sekot turnīra oficiālajā mājaslapā www.latvianopen.com. Dažādas aktualitātes tiks publicētas arī turnīra TwitterFacebook un Instagram profilos.

 

Ieejas maksa uz vienas dienas spēlēm Vidzemes Olimpiskajā centrā ir 3 eiro. Bērniem un jauniešiem, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu ieeja bez maksas. Spēles Kocēnu sporta namā visiem interesentiem būs iespējams vērot bez maksas.

 

"Latvian Open 2018" ir iekļauts Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz turnīra spēles notiks uz trim laukumiem, kas aprīkoti ar "Gerflor" grīdas segumu.

 

Turnīru organizē biedrība "Latvijas Florbola savienība" un biedrība "Florbola centrs" sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību un Vidzemes Olimpisko centru.

SF
JUGLASCIEMS