Ne mums, ne jums – dāņi atspēlējas un izrauj neizšķirtu

04.12.2021

img_1628.jpg

Helsinkos notiekošajā pasaules čempionātā florbolā vīriešiem fiksēts pirmais neizšķirts – Latvijas izlase mača pēdējo piecu minūšu laikā ielaida divus vārtus, ar saviem galvenajiem konkurentiem A apakšgrupā dāņiem nospēlējot neizšķirti – 5:5. Rezultatīvākais mūsu komandā ar trim piespēlēm bija Pēteris Trekše, bet labākā spēlētāja balvu saņēma divu vārtu autors Rolands Kovaļevskis.

 

Pēc otrās pasaules čempionāta apakšgrupas spēles komentāru sniedza Latvijas valstsvienības galvenais treneris Arto Rīhimeki:

 

"Pirmās desmit minūtes mēs nebijām tāda komanda, kāda gribējām būt. Spēlējām statiski, aizsardzība nebija pietiekami agresīva. Tad veicām nelielas izmaiņas - vairāk izmantojām presingu un uz pirmās trešdaļas otro pusi iegājām spēlē.

 

Otrā trešdaļa bija ļoti laba - mēs bijām aktīvi bez bumbas, bieži pārtvērām pretinieku piespēles. Pirmajās divās trešdaļās mums bija daudz vairāk metienu pa vārtiem nekā pretiniekiem, bet nespējām tos realizēt un pietiekami palielināt pārsvaru, lai pēc divām trešdaļām justos droši par rezultātu.

 

Pēdējās desmit minūtes mēs nenospēlējām tā, kā bijām plānojuši. Mums jāmācās spēlēt šādās situācijās. Vairs tik daudz neizmantojām presingu. Pārrunājām ar komandu, ka nedrīkstam izdarīt riskantas piespēles uzbrukuma zonā, jo pretinieki gaida pretuzbrukuma iespējas, īpaši spēlētājs ar 14. numuru (Eldholms), kas bieži jau mūsu zonā gaidīja tālās piespēles. Tomēr pieļāvām pārāk daudz pretuzbrukumus. Svarīgākās spēles mums būs nākamajā nedēļā, process turpinās un jāmācās arī no šādām spēlēm.

 

Domāju, ka problēmas pēdējās desmit minūtēs vairāk bija saistītas ar mentālo pusi nevis fizisko sagatavotību. Šis ir ilgstošs process - pirmo reizi visi spēlētāji beidzot ir kopā, jo nometnēs nebijām pilnā sastāvā. Šodien daudz spēlējām ar divām maiņām, jo to darīja arī pretinieki. Nedomāju, ka fiziskā sagatavotība būs problēma čempionāta gaitā.

 

Rīt pirmo reizi man kā trenerim būs iespēja spēlēt pret Somiju pasaules čempionāta mačā. Būs lieliski spēlēt pret somiem viņu mājās - ceru, ka būs daudz skatītāju un laba atmosfēra arēnā. Mums būs izmaiņas sastāvā, gribam iedot spēles laiku spēlētājiem, kuri pagaidām ir spēlējuši mazāk. Dažus spēlētājus atpūtināsim. Pēc tam mums būs arī brīvdiena - varēsim atpūsties un labi sagatavoties svarīgajai ceturtajai spēlei.

 

Mums nav tik ļoti būtiski, kuru vietu ieņemsim apakšgrupā - trešo vai ceturto. Ceturtā spēle mums būs jāuzvar jebkurā gadījumā. Komandas, kuras nāks mums pretī no D grupas ir jāuzvar - tikai jābūt pilnībā gataviem šai spēlei, kad tā pienāks."

 


SF
JUGLASCIEMS