Sieviešu izlasei pēdējā treniņnometne pirms kvalifikācijas turnīra

18.01.2013

sievizlase.jpg

Latvijas sieviešu florbola izlase turpina gatavoties pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas no 29.janvāra līdz 2.februārim notiks Valmierā. Šodien Kocēnos mūsu florbolistēm sāksies pēdējā treniņnometne, kuras laikā paredzētas arī divas pārbaudes spēles.

 

Izlases sastāvu kvalifikācijas turnīram valstsvienības galvenais treneris Jānis Freivalds nosauca jau 9.janvārī, bet pa šo laiku nācies veikt nelielu korekciju. Diemžēl Valmierā nevarēs spēlēt Anete Šeina, jo viņai paredzēta medicīniska operācija. Pieredzējušās aizsardzes vietā komandā iekļauta RSU florboliste Ilze Justamente. Šajā nometnē kā izlases rezervistes piedalīsies arī vārtsardzes Ilga Jēkabsone un Monta Čēma, uz treniņnometni uzaicināta arī uzbrucēja Līga Vancāne.

 

Šīs treniņnometnes laikā sieviešu izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles, tiesa, pretiniekos būs vīriešu komandas. Sestdien, 19.janvārī, pulksten 18.15 mūsu valstsvienība mērosies spēkiem ar Valmieras veterānu komandu, bet svētdien, 20.janvārī, pulksten 11.00 izlasei pretī stāsies Kocēnu novada florbola čempionāta komanda "Eži". Uz abām šīm spēlēm, kas notiks Kocēnu sporta namā, laipni aicināti arī skatītāji!

 

Izlases galvenais treneris Jānis Freivalds atzīst, ka aizsardzes Anetes Šeinas komandai noteikti pietrūks, jo viņas pieredze būtu ļoti noderējusi. Runājot par divām paredzētajām pārbaudes spēlēm pret vīriešu komandām, treneris atklāja, ka sieviešu izlase tajās mēģinās spēlēt gan ļoti ātri, gan arī agresīvi.

 

Kvalifikācijas turnīrā Latvijas valstsvienības pretinieces būs Slovākija (29.janvārī), Vācija (30.janvārī), Itālija (31.janvārī), Dānija (1.februārī) un Igaunija (2.februārī). Pasaules čempionātam kvalificēsies trīs pirmo vietu ieguvējas, kā arī ceturtā labākā izlase, salīdzinot ar tādu pašu turnīru Polijā, kur sacentīsies Polijas, Krievijas, Ungārijas, Nīderlandes, Spānijas un Slovēnijas valstsvienība.

 

Sieviešu izlases sastāvs:

N.p.k.

Vārds un uzvārds/Players

Pozīcija/Position

Klubs/Club

1.

Liāna Aldiņa

V/G

RSU

2.

Luīze Biļinska

U/F

RSU

3.

Signe Ose

U/F

RSU

4.

Tatjana Varša

A/D

RSU

5.

Gunita Kārkliņa

A/D

RSU

6.

Aija Kuncīte

U/F

RSU

7.

Santa Torstere

U/F

RSU

8.

Evelīna Garbare

A/D

RSU

9.

Edīte Bankava

U/F

Rubene

10.

Madara Adamane

U/F

Rubene

11.

Gundega Vancāne

U/F

FK Ķekava

12.

Elīza Elizabete Bērziņa

U/F

FK Ķekava

13.

Madara Rudzīte

U/F

Rubene

14.

Linda Līce

A/D

Rubene

15.

Baiba Juruša

A/D

Rubene

16.

Līga Garklāva

U/F

RSU

17.

Liene Adamane

U/F

Rubene

18.

Lauma Višņevska

V/G

Endre IF Ungdom A

19.

Ilze Justamente

A/D

RSU

20.

Diāna Isjomina

U/F

Burgdorf Wizards

 

Galvenais treneris: Jānis Freivalds

Treneris: Jānis Dainis

Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

JUGLASCIEMS