Par florbola izlases galveno treneri apstiprināts Parviainens

14.01.2013

iiro.jpg

Šodien Latvijas Florbola savienības (LFS) valdes sēdē par valsts florbola izlases galveno treneri tika apstiprināts somu speciālists Īro Parvianens, kurš šajā amatā bija jau kopš 2009.gada.

 

Pēc 9. pasaules čempionāta florbolā vīriešiem, kas pagājušā gada nogalē notika Šveicē, un kurā Latvijas valstsvienība izcīnīja 6.vietu, LFS izsludināja konkursu uz izlases galvenā trenera amatu. Konkurss tika izsludināts, jo bija beidzies ar līdzšinējo treneri Īro Parviainenu uz 2+2 gadiem noslēgtais līgums. Pretendentiem savus pieteikumus bija jāiesniedz līdz 8.janvārim.

 

Noteiktajā termiņā LFS saņēma divus pieteikumus, vienu iesniedza Īro Parviainens, bet otru – treneris no Zviedrijas. Šodien LFS valdes sēdē tika izvērtētas abu kandidātu iesniegtās izlases sagatavošanas programmas, kā arī viņu finansiālās prasības. Valde pieņēma lēmumu par Latvijas vīriešu florbola izlases galveno treneri apstiprināt Īro Parviainenu, arī šoreiz paredzot noslēgt ar viņu līgumu uz 2+2 gadiem. Savus palīgus galvenais treneris varēs izvēlēties pats, taču obligāts ir nosacījums, ka vienam no viņiem būs jābūt speciālistam no Latvijas. Jāpiebilst, ka kopš pagājušā gada Ī.Parviainens ir arī Latvijas U-19 vīriešu izlases treneris, šī gada maijā mūsu juniori viņa vadībā piedalīsies pasaules čempionātā, kas notiks Vācijas pilsētā Hamburgā.

 

Somu speciālista Īro Parviainena stāžs florbola trenera statusā ir 18 gadi. Viņš ir trenējis florbola komandas Somijā un Šveicē, bet šobrīd to dara Zviedrijā – IBK "Dalen" sistēmā. Ī.Parviainens divas reizes kļuvis par Somijas čempionu, bet vienu reizi – par vicečempionu. Ar IBK "Dalen" pagājušajā rudenī Eiropas Čempionu kausa finālturnīrā tika izcīnīta 2.vieta.

JUGLASCIEMS