"Lekrings" izjauc "Rubenes" grafiku

16.12.2012

lekrings12a.jpg

Pirmajā no divām šodien paredzētajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm Cēsu "Lekrings" savā laukumā sīvā cīņā, pateicoties Artūra Jurševska uzvaras vārtiem, ar 6:5 pārspēja Kocēnu "Rubeni". Tas ir pirmais gadījums šosezon, kad kocēnieši piedzīvoja divus zaudējumus pēc kārtas.

 

Līdz šim Kocēnu "Rubene" Latvijas čempionātā spēlēja kā pēc grafika – katram zaudējumam noteikti sekoja uzvara. Savā iepriekšējā mačā kocēnieši ar 3:9 bija piekāpušies "RTU/Inspecta" florbolistiem. Cēsīs "Rubene" pirmajā periodā pēc Andra Jēkabsona precīza metiena izvirzījās vadībā ar 1:0, arī spēles vidū kocēniešiem joprojām minimāls pārsvars – 2:1. Otrās trešdaļas otrajā pusē saņēmās "Lekringa" florbolisti un guva trīs vārtus pēc kārtas – 4:2. Pēdējā periodā viesi izmisīgi mēģināja atspēlēties un spēja pat spēja panākt neizšķirtu (5:5), tomēr punktu viņu cerībām ar precīzu metienu 57.minūtē pielika cēsnieks Artūrs Jurševskis. "Lekrings" svinēja uzvaru ar 6:5 un turnīra tabulā pakāpās uz 4.vietu. Par labāko uzvarētāju rindās tika atzīts Artūrs Jurševskis, kuram divi vārtu guvumi, tikpat arī Andrim Rajeckim. "Rubenes" sastāvā labākā spēlētāja tituls tika triju vārtu autoram Reinim Mirkšam.

 

"Lekringa" uzbrucējs Mārtiņš Rajeckis šo spēli vēroja no rezervistu soliņa, jo pasaules čempionāta laikā gūtās kājas traumas dēļ laukumā viņš varēšot atgriezties tikai nākamgad. Mārtiņš labi atceroties cik sīvas cīņas ar kocēniešiem "Lekringam" bija vēl pagājušajā sezonā, bet viņa komandas biedri, kā izskatās, to bija aizmirsuši, tāpēc pieļāva, ka pretinieku pāris negaidīti metieni atrada vietu cēsnieku vārtu tīklā. Kopumā, ja salīdzina mūs Virslīgu ar pasaules čempionātu, ātrumi pie mums ir daudz par mazu, uzskata Mārtiņš, jāmācās spēlēt krietni ātrāk.

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 16.decembris

"Lekrings" – "Rubene" 6:5 (0:1, 4:1, 2:3)

Metienu attiecība:

26:27 (7:8, 10:9, 9:10)

Rezultatīvākie:

"Lekrings" – Andris Rajeckis 2 (2+0), Artūrs Jurševskis 2 (2+0), Aleksandrs Abramovs 2 (1+1), Jānis Rajeckis 1 (1+0), Andris Malkavs 1 (0+1), Ingus Laiviņš 1 (0+1).

"Rubene" – Reinis Mirkšs 3 (3+0), Gatis Akūlovs 2 (0+2), Andris Jēkabsons 1 (1+0), Mārtiņš Zelčs 1 (1+0), Mārtiņš Larinovs 1 (0+1), Ingars Matisons 1 (0+1), Jānis Bagāts 1 (0+1).

JUGLASCIEMS