Latvijas izlase salūst zem favorītu nastas, pusfināls šoreiz iet secen

06.12.2012

slikti.jpg

Latvijas vīriešu florbola izlase šovakar Šveices pilsētā Cīrihē aizvadīja ceturtdaļfināla spēli pret vāciešiem. Mūsējie, netikdami galā ar pretinieku aizsardzību un vārtsargu, piekāpās ar 2:4, tāpēc cīņu turnīrā turpinās vien par 5.vietu.

 

Kā Latvijas, tā Vācijas florbolisti spēli uzsāka maksimāli koncetrējušies. Teritoriālāis pārsvars bija mūsējiem, tāpat arī dažas vārtu gūšanas iespējas, kas gan palika nerealizētas. Toties pirmā perioda vidū veselus divus vārtus iemeta pretinieki izvirzoties vadībā - 2:0. Tikai neilgi pirms pirmā pārtraukuma Mihailam Kostusevam izdevās pārvērst vārtu guvumā Ingus Laiviņa piespēli - 1:2.

 

Otrā perioda sākumā vāciešiem bija aizturētais sods, kad otros vārtus Latvijas izlases labā iemeta Artis Raitums - 2:2 (arī no Laiviņa piespēles). Otrajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās pretinieki, jo viņiem atkal bija izdevies izvirzīties vadībā - 3:2. Pēdējās 20 minūtes pagāja izmisīgos latviešu uzbrukumos, tomēr bumbiņa spītīgi negāja Vācijas izlases vārtos. Pēdējā minūte, kad mūsu vārtsargs bija nomainīts pret laukuma spēlētāju, to izmantoja pretinieki, lai nostiprinātu savu uzvaru.

 

Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts Ingus Laiviņš. Jau rītvakar, pulksten 20.30 pēc Latvijas laika, mūsus florbolisti uzsāks cīņu par 5.vietu, spēkojoties ar slovākiem. Vācieši sestdien spēlēs pusfinālā pret zviedriem.


JUGLASCIEMS