Izcīnīta Latvijas florbola vēsturē nozīmīgākā uzvara - 5:4 pret Čehiju

04.12.2012

latcze.jpg

Šovakar Šveices pilsētā Cīrihē notiekošajā pasaules čempionātā vīriešiem Latvijas izlase pirmo reizi vēsturē pārspēja Čehijas florbolistus - 5:4. Uzvaras vārtus guva Mihails Kostusevs, par labāko spēlētāju atzīts vārtsargs Indriķis Siliņš, bet to pelnījuši bija visi mūsu florbolisti.

 

Jau pirms šīsdienas mača kā Latvijas, tā arī Somijas izlase savā apakšgrupā bija uzvarējušas gan ASV, gan Japānas florbolistus, nodrošinot sev iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Šovakar izšķīrās, kura no komandām izcīnīs 1.vietu grupā, lai izvairītos no tikšanās pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā ar pasaules čempioni Somiju.

 

Spēli krietni veiksmīgāk uzsāka mūsu florbolisti, kuri pēc Mihaila Kostuseva un Ingus Laiviņa precīziem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Tiesa, prieki nebija ilgi - jau līdz pirmajām pārtraukumam čehi atbildēja ar četriem goliem - 4:2.

 

Otrajā periodā cīņa izlīdznājās, bet vienīgos vārtus guva Mārtiņš Rajeckis, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam - 3:4. Pēdējā trešdaļā latvieši arvien aktīvāk apdraudēja pretinieku vārtus, tāda taktika nesa ļoti gaidītos augļus - vispirms Jānis Jansons panāca neizšķirtu, bet 58.minūtē Kostusevs guva uzvaras vārtus - 5:4. Vispirms gan Latvijas florbolistiem divarpus minūtes nācās izmisīgi aizstāvēt savus vārtus, bet, atskanot finālsvilpei, mūsu spēlētāju un viņu līdzjutēju emeocijas bija neaprakstāmas.

 

Līdz ar to Latvijas izlase svinējusi jau trešo uzvaru pēc kārtas un C grupā izcīnījusi 1.vietu. Ceturtdaļfināla spēli latvieši aizvadīs ceturtdien, 6.decembrī, pretiniekos mūsējiem būs vai nu kanādieši vai krievi. Par šīsdienas mača labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Indriķis Siliņš.


JUGLASCIEMS