Norvēģu latiņa izrādās par augstu

10.12.2011

lat_nor_2011_w.jpg

Šodien Latvijas sieviešu florbola izlase nedaudz ātrāk, nekā bija cerēts, noslēdza savu dalību Šveicē notiekošajā pasaules čempionātā, jo ar 3:4 piekāpās Norvēģijas valstsvienībai. Līdz ar to latvietes ierindojušās dalītā 7.-8.vietā pasaulē.

 

Lai arī spēles pirmajos mirkļos mūsu meitenes vēl izskatījās nedaudz tā kā nepamodušās, tieši viņas bija tās, kuras ātrāk sagaidīja savu veiksmi uzbrukumā. Jau 3.minūtē Aija Kuncīte pēc Zeltītes Bankavas piespēles atklāja rezultātu – 1:0. Taisnības labad jāpiebilst, ka šo vārtu gūšanas situāciju ar savu caurgājienu izkārtoja Anete Šeina, kura šodien no aizsardzes bija pārkvalificējusies par uzbrucēju. Tajā pašā minūtē laukumā devās mūsu otrā maiņa un rezultāts jau kļuva 2:0 – Diāna Isjomina pretinieču zonā pārtvēra bumbiņu un piespēlēja Signei Ercenai, kura meta nekļūdīgi – 2:0.

 

Diemžēl turpinājuma tik veiksmīgam sākumam nebija, vēl vairāk – perioda otrajā pusē savus pirmos vārtus guva norvēģietes – 1:2. Otrā trešdaļa latvietēm sākās ar "aukstu dušu" – jau 15.sekundē pretinieču metiens tālajā stūrī izrādījās netverams mūsu vārtsardzei Laumai Višņevskai – 2:2. Pēc pāris minūtēm vēl viens lielisks metiens norvēģiešu izpildījumā nostādīja mūsējās jau zaudētāju lomā – 2:3, bet perioda otrajā pusē situācija kļuva pagalam nepatīkama – 2:4.

 

Pēdējās trešdaļas notikumi rādīja, ka latvietes atgriezās laukumā, lai glābtu, kas glābjams. Jau no perioda pirmajām minūtēm viņas uzbruka bīstamāk par savām pretiniecēm, bet pēc tam, kad perioda vidū Anete Šeina pēc Kuncītes piespēles ar netveramu raidījumu zem vārtu pārliktņa rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (3:4), iniciatīva pilnībā pārgāja Latvijas izlases pusē. Diemžēl neprecīzas pēdējās piespēles, labi metieni, kuri gāja garām vārtiem, kā arī norvēģu vārtsardzes, kura tika atzīta par labāko spēlētāju pretinieču rindās, precīzā darbība neļāva mūsu meitenēm panākt neizšķirtu, lai pacīnītos par uzvaru. Zaudējums ar 3:4 un turnīrs beidzies, jo 7. un 8.vieta netiek izspēlēta. Labākās spēlētājas balvu Latvijas valstsvienībā šajā mačā saņēma Anete Šeina.


JUGLASCIEMS