"Rubene" triumfē Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola līgā

26.02.2023

940a6503.jpg

Šovakar Lielvārdes sporta centrā ar Kocēnu "Rubenes" triumfu noslēdzās pirmais Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola līgas sievietēm čempionāts. Kocēnietes finālmačā sagrāva "Ķekavu" ar 9:1, kļūstot par pirmajām šīs līgas čempionēm, bet ķekavietēm jāsamierinās ar vicečempioņu titulu. Rezultatīvākā finālspēlē ar 4 (1+3) punktiem bija Marta Gaugere.

 

Finālspēle sākās ar Kocēnu komandas aktivitātēm pie pretinieču vārtiem, kuru rezultātā sešu minūšu laikā "Rubene" jau paspēja izvirzīties vadībā ar 2:0. Ar vārtu guvumiem atzīmējās Zane Ziedone. Līdz pirmajam pārtraukumam rezultāts kļuva 4:0, jo divus golus iemeta Daniela Dafne Hāne. Otrajā trešdaļā cīņas raksturs nemainījās – kocēnietes guva vēl divus vārtus (6:0). Pēdējā perioda vidū, kad rezultāts bija jau 9:0, vienīgais neatbildētais jautājums palika – vai ķekavietēm izdosies gūt vismaz goda vārtus. 53. minūtē atbildi uz to ar rezultatīvu metienu sniedza Ķekavas komandas kapteine Paula Metāla – 1:9. Kocēnu "Rubene" varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 9:1 un celt virs galvām čempioņu kausu, bet ķekavietēm nācās samierināties ar 2. vietu un sudraba godalgām.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Marta Gaugere, kura ar 4 (1+3) punktiem bija arī rezultatīvākā. 3 (2+1) punkti Martas Drilles kontā, bet pa diviem goliem iemeta Daniela Dafne Hāne un Zane Ziedone. Par labāko starp ķekavietēm tika atzīta goda vārtu autore Paula Metāla.


SF
JUGLASCIEMS