Noskaidrotas pasaules čempionāta finālturnīra dalībnieces

06.06.2022

wfc2022.png

Ir noslēgušies 2022. gada pasaules čempionāta florbolā vīriešiem reģionālie kvalifikācijas turnīri un noskaidrotas visas 16 finālturnīra dalībnieces, starp kurām ir arī Latvijas valstsvienība. Finālturnīrs no 5. līdz 13. novembrim tiks aizvadīts Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā, bet apakšgrupu izloze notiks 8. jūnijā.

 

Eiropai gada svarīgākajā florbola forumā būs 11 pārstāves. Šveice kā rīkotājvalsts dalību bija garantējusi jau iepriekš, bet pārējās desmit veiksminieces tika cauri atlases sietam. Kvalifikācijas turnīri aizritēja bez lieliem pārsteigumiem un Eiropas zonā šo barjeru pārvarēja identiskas valstis, kā 2016., 2018. un 2020. gada ciklos.

 

No EUR 1 turnīra Valmierā uz finālturnīru dosies Somija, Latvija, Dānija un Igaunija. Mūsu ziemeļu kaimiņi kvalificējās pēc labākajiem rādītājiem grupu fāzē starp Eiropas turnīru ceturtajām vietām, neklātienes cīņā apsteidzot francūžus un slovēņus.

 

EUR 2 turnīrā Kocēnos ceļazīmes ieguva Zviedrija, Norvēģija un Polija. Šajā grupā ļoti ilgu 20 zaudējumu sēriju oficiālās starptautiskās spēlēs pārtrauca Lihtenšteinas valstsvienība, kas uzvarot beļģus svinēja pirmo panākumu kopš 2010. gada februāra.

 

No EUR 3 turnīra Čelāno, Itālijā kvalificējās Slovākija, Čehija un Vācija. Par negaidītāko rezultātu parūpējās slovāki, kuri finālā uzvarēja čehus (5:4).

 

Amerikas kontinentu (AMER) kvalifikācija šoreiz notika aprīļa nogalē ASV, Fortvortā, Teksasā. Divu spēļu summā Kanāda pārspēja mājiniekus (4:1, 4:4) un ieguva vienīgo biļeti uz finālturnīru.

 

Pēdējās četras finālturnīra dalībniece tika noskaidrotas Āzijas un Okeānijas (AOFC) kvalifikācijā, kas iepriekšējās nedēļas nogalē tika aizvadīta Singapūrā. Astoņu izlašu konkurencē savu pārākumu pierādīja Taizeme, Filipīnas, Singapūra un Austrālija.

 

Finālturnīra apakšgrupu izloze notiks 8. jūnijā, pulksten 13.00 (pēc Latvijas laika) un pasākumam būs iespējams sekot tiešraidē Starptautiskās florbola federācijas (IFF) YouTube kanālā.

 

SF
JUGLASCIEMS