Latvija "Polish Open" sāk ar uzvarētu periodu, zaudētu spēli

11.09.2015

img_0429.jpg

Šovakar Polijas pilsētā Babimostā sākās starptautiskais florbola turnīrs sievietēm "Polish Open 2015". Latvijas izlase, tiekoties ar mājiniecēm polietēm, bija pārāka mača otrajā pusē, taču izlieto ūdeni sasmelt vairs neizdevās – piedzīvots zaudējums ar 2:6.

 

Abas komandas spēli sāka samērā piesardzīgi, cenšoties nepieļaut kļūdas. Pirmajām tas neizdevās latvietēm, kuras jau 7.minūtē laukuma viduszonā pazaudēja bumbiņu, sekoja poliešu pretuzbrukums, kuru neitralizēt neizdevās arī mūsu vārtsardzei Janai Filipsonei – 0:1. Pretinieces ieguva pārliecību par saviem spēkiem, kas viņām ļāva pirmās trešdaļas laikā gūt vēl divus vārtus – 3:0. Pirmās trešdaļas izskaņā mūsu florbolistēm bija iespēja izpildīt soda metienu, taču Ingai Ameterei neizdevās pārspēt poliešu vārtsardzi. Arī skaitliskais vairākums palika nerealizēts – 0:3.

 

Otrajā periodā, kā jau iepriekš bija paredzēts, Latvijas izlases vārtos stājās Monta Čēma, taču arī viņa līdz 32.minūtei kapitulēja trīs reizes – 0:6. Tikai 33.minūtes sākuma beidzot uzgavilēt varēja mūsu florbolistes – Elīza Bērziņa apmēram sešu metru attālumā no vārtiem saņēma Ingas Ameteres piespēli un nekavējoties raidīja bumbiņu pretinieču vārtos – 1:6. Otrajā trešdaļā vārti vairs netika gūti, bet pēdējā periodā tika fiksēts tikai viens vārtu guvums – 51.minūtē Līga Vancāne poliešu laukuma pusē pārķēra bumbiņu un ar precīzu metienu vēlreiz sarūgtināja pretinieču vārtsardzi – 2:6. Toties mūsu vārtsardze Kristīne Kirilova savās 20 minūtēs tā arī palika nepārspēta.

 

Šajā turnīrā pēc katra mača paredzēta arī pēcspēles metienu sērija. Latvijas izlases vārtos Kristīne Kirilova atvairīja divus no trim pretinieču metieniem, bet poliešu vārtsardzi neizdevās pārspēt nevienai no latviešu florbolistēm – ne Bērziņai, ne Ameterei, ne Džigurei. Par labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā tika atzīta Elīza Bērziņa.

 

Turnīra pirmajā mačā Norvēģijas izlase sīvā cīņā ar 4:3 pārspēja vācietes. Rīt ar vācietēm tiksies mūsu izlase, bet norvēģietēm paredzēta spēle ar Polijas valstsvienību.


JUGLASCIEMS