"LINO.LV/STARTER" izcīna devīto čempionu kausu

19.04.2015

lino_9_zelts.jpg

Vakar Talsos ar izšķirošajām spēlēm noslēdzās Latvijas Florbola čempionāta Veterānu līgas (35+) turnīrs. Devīto reizi zelta medaļas sev kaklā kāra "LINO.LV/STARTER" florbolisti, kuri finālmačā ar 5:4 pieveica SC "Mēmele" komandu, bet bronzas godalgas izcīnīja "Ķekavas Bulldogs", kas ar 4:2 pārspēja "Lielvārdi".

 

Finālturnīram bija kvalificējušās astoņas komandas, kas izslēgšanas spēles sāka ar ceturtdaļfināla mačiem. Šo kārtu sekmīgi pārvarēja "Lielvārde" (3:2 pret "EKSKURZEMI"), SC "Mēmele" (5:2 pret "Lekrings Sr."), "Ķekavas Bulldogs" (3:2 pret "Rīgas Lauvām") un "LINO.LV/STARTER" (5:2 pret "Silarozēm/Aizkraukli". Zaudētāji turpināja cīņu par 5.-8.vietu – vispirms "Lekrings Sr." Ar 6:5 pārspēja "EKSKURZEMI", bet "Silarozes/Aizkraukle" ar 5:4 pieveica "Rīgas Lauvas". 7.vietu ieguva "EKSKURZEME", kas 6:2 uzvarēja "Rīgas Lauvas", bet 5.vietu izcīnīja "Silarozes/Aizkraukle", izšķirošajā mačā ar 7:0 sakaujot "Lekrings Sr." Florbolistus.

 

Turnīra pusfinālā SC "Mēmele" ar 5:2 pieveica "Lielvārdi", bet "LINO.LV/STARTER" ar 3:0 bija pārāka par "Ķekavas Bulldogs".

 

Spēlē par bronzas medaļām tikās lielvārdieši un ķekavieši. Rezultātu 8.minūtē atklāja "Lielvārde" (1:0), tomēr jau līdz pārtraukumam vadībā ar 2:1 bija izvirzījusies "Ķekavas Bulldogs". Cīņas turpinājumā Ķekavas seniori savu pārsvaru ne tikai nosargāja, bet arī palielināja, svinot uzvaru ar 4:2. Bronzas medaļnieku rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Gunārs Klēģers, bet Kaspara Logina kontā 2 (1+1) punkti.

 

Finālspēlē nūjas krustoja astoņkārtējā Latvijas čempione "LINO.LV/STARTER" un SC "Mēmele". Spēles pirmajā pusē ar 2:0 vadībā izvirzījās "LINO.LV/STARTER", bet "Mēmele" nedomāja padoties – drīz pēc pārtraukuma rezultāts kļuva neizšķirts – 2:2. Tiesa, nākamo 12 minūšu laikā "LINO.LV/STARTER" florbolistiem padevās vēl viens labs izrāviens – 5:2. SC "Mēmele" izmisīgi centās atspēlēties, bet spēja vien tik daudz, ka samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. "LINO.LV/STARTER" svinēja uzvaru ar 5:4, devīto reizi komandas vēsturē ceļot virs galvām čempionu kausu. 3 (1+2) punktus uzvarētāju labā guva Sergejs Aleksandrovs, bet Andreja Cvetkova kontā divi vārtu guvumi. Vicečempiones "Mēmeles" rindās rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Normunds Grunckis, bet divus golus iemeta Ingus Panteļējevs.

 

Elīnas Vītiņas foto


SF
JUGLASCIEMS