"RTU/Inspecta" apspēlē ulbrokiešus

30.11.2013

blinds_atis_13.jpg

Jau 11. uzvaru 13 aizvadītajās spēlēs izcīnījusi vīriešu Virslīgas komanda "RTU/Inspecta", kas šodien savā laukumā ar 10:6 pārspēja "Ulbroka/FS Masters" florbolistus. Uzvarētāju rindās neapturams bija Atis Blinds, kuram 6 (2+4) punkti, bet piecus no sešiem Ulbrokas komandas vārtiem guva Pēteris Freimanis.

 

"RTU/Inspecta" Rīgas Olimpiskajā sporta centrā uzņēma "Ulbroka/FS Masters" florbolistus. Laukuma saimnieki ātri izvirzījās vadībā ar 3:0, tomēr vēl līdz pirmā perioda beigām saņēma atbildi – četrus vārtus (3:4). Arī otrajā trešdaļā turpinājās sīva spēkošanās (7:5), bet pēdējā perioda sākumā ulbrokietis Pēteris Freimanis guva savus jau piektos vārtus šajā mačā, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam – 6:7. Kā izrādījās, tie bija viesu pēdējie vārti šajā spēlē, kamēr "RTU/Inspecta" atbildēja ar trim precīziem raidījumiem un svinēja uzvaru ar 10:6, kas studentiem ļāva turnīra tabulā pakāpties uz 2.vietu.

 

Uzvarētāju rindās ar rezultativitāti izcēlās Atis Blinds, kuram 6 (2+4) punkti un labākā spēlētāja gods. Pa trim punktiem guva Gvido Lauga, Henrijs Uzraugs un Jānis Jaunzems. Piecus vārtus "Ulbroka/FS Masters" labā guva Pēteris Freimanis, kuram arī labākā spēlētāja gods, ar 4 (1+3) punktiem izcēlās viņa komandas biedrs Kaspars Šķēls.

 

"RTU/Inspecta" rezultatīvākais spēlētājs Atis Blinds atzina, ka uzvara pret "Ulbroka/FS Masters" nemaz tik viegli neesot nākusi. Iespējams, pie vainas bija trīs ātri gūtie vārti, pēc kuriem rīdzinieki atslābinājušies. Pretinieki nekavējās to izmantot, jau pirmajā periodā gūstot četrus vārtus. Lai arī Ulbrokas florbolisti bija sajutuši spēles garšu, "RTU/Inspecta" izdevās izturēt nervozo brīdi, cīņas izskaņā uzvaras svaru kausu nosverot savā pusē. 10 gūtie vārti, tā šosezon ir Rīgas komandas norma, bet seši ielaisti goli tomēr ir par daudz – ne pārāk veiksmīgi darbojās "RTU/Inspecta" aizsardzība un vārtsargs.

Sava komentāra noslēgumā Atis Blinds novēlēja saslimušajiem Kocēnu "Rubenes" spēlētājiem pēc iespējas ātrāku izveseļošanos un atgriešanos laukumā.

JUGLASCIEMS