Lielvārdieši divreiz izlaiž pārsvaru un zaudē Tallinas komandai

21.01.2024

sparta_lielvarde_2023.jpg

Latvijas čempione "Lielvārde/Fat Pipe" šodien savā laukumā neizmantoja iespēju atgūt Latvijas un Igaunijas florbola līgas vīriešiem turnīra tabulas līderes godu. Lai arī lielvārdieši mačā pret Tallinas komandu "Sparta team Automaailm" divas reizes bija ieguvuši divu vārtu pārsvaru (2:0 un 4:2), galarezultātā viņi piekāpās talliniešiem ar 5:6.

 

Abām komandām šī bija jau otrā tikšanās reize. Pirmajā spēlē, kas notika 28. oktobrī Igaunijas galvaspilsētā, ar 6:3 uzvarēja lielvārdieši.

 

Arī atbildes maču savā laukumā Lielvārdes florbolisti sāka ļoti pārliecinoši, pirmā perioda vidū izvirzoties vadībā ar 2:0. Pa golam viesu vārtos iemeta Juris Sandis Jēgers un Sandis Mihailovskis. Otrās trešdaļas vidū igauņiem vajadzēja tikai pāris minūtes, lai atjaunotu neizšķirtu – 2:2. Laukuma saimnieki triju minūšu laikā atjaunoja sev divu vārtu handikapu (4:2). Ar precīziem metieniem izcēlās Rūdis Žukeli un Didzis Nemme. Katastrofāls Lielvārdes florbolistiem izvērtās pēdējā perioda sākums, kad divu minūšu laikā viņi zaudēja trīs vārtus, nonākot iedzinējos ar 4:5. 50. minūtē mājiniekam Armandam Savinam radās iespēja izpildīt soda metienu, viņš to izmantoja lieliski – 5:5. Tomēr 56. minūtē laukuma saimnieki pēc tallinieša Egerta Ungas metiena vēlreiz nonāca zaudētāju lomā un atspēlēties jau vairs nepaspēja. "Sparta team Automaailm" varēja svinēt uzvaru, revanšējoties ar 6:5.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Gerdo Unga, kuram šajā mačā viena rezultatīva piespēle. Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (3+1) punktiem bija Kens Pāns. Labākā spēlētāja balvu Lielvārdes komandā saņēma vārtsargs Raivis Puzulis, kurš vārtus sargāja pirmajā periodā, atvairot visus sešus pretinieku metienus. Rezultatīvākie starp lielvārdiešiem ar 2 (1+1) punktiem katram bija Armands Savins un Juris Sandis Jēgers. Pēc šīs uzvaras "Sparta team Automaailm" ar 15 punktiem kļuva par turnīra tabulas vicelīderi, apsteidzot tieši komandu "Lielvārde/Fat Pipe", kurai joprojām 13 punktu, bet tagad tikai 3. vieta.

 

Foto: Anita Stukāne


JUGLASCIEMS