"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

24.04.2024

940a8747.jpg

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.

 

Sērijas pirmajā spēlē, kas pagājušajā nedēļā notika Liepājas Olimpiskajā centrā, ar 5:3 pārāka bija FK "Kurši". Iekļūšanai ELVI florbola līgā bija nepieciešamas divas uzvaras, tāpēc šovakar abas komandas krustoja nūjas "Bauskas" laukumā.

 

Otrā mača rezultāts tika atklāts 8. minūtē, kad precīzi meta baušķenieks Niks Daniels Bosakovs (1:0). Pirmā perioda vidū ar vārtu guvumu atbildēja liepājnieks Patriks Bliska – 1:1, pie tāda rezultāta abas komandas devās pirmajā pārtraukumā. Otrās trešdaļas sākumā viesiem vajadzēja tikai trīs minūtes, lai izvirzītos vadībā ar 3:1. Pa bumbiņai laukuma saimnieku vārtos ieraidīja Kristaps Ošs-Ervics un Sandis Lēvalds. Vēl līdz spēles vidum Bauskas florbolisti spēja atspēlēties – 3:3, ar vārtu guvumiem izcēlās Santos Marats Lācis un Pēteris Zeltiņš. Kā izrādījās, tie šajā mačā bija pēdējie gan pamatlaikā, gan pagarinājumā gūtie vārti. Uzvarētāji bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā. Tajā vārtus guva liepājnieki Patriks Bliska, Toms Jānis Dzērve un Artūrs Lūsēns, kamēr no baušķeniekiem ar goliem atbildēja tikai Valdis Valters Vanags un Everts Janušauskis. FK "Kurši" šajā spēlē svinēja uzvaru ar 4:3, bet visā spēlē triumfēja ar 2:0.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Klaids Maļcevs, kurš atvairīja 30 no 35 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Kristaps Ošs-Ervics. Arī Bauskas komandā labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs – Ričards Butans, kurš tika galā ar 30 no 36 liepājnieku raidījumiem.

JUGLASCIEMS