ELVI florbola līga sievietēm startējusi ar debitantes "Līgatnes" uzvaru

19.09.2020

ligatne_kom_20.jpg

Šodien ar trim spēlēm sākas ELVI florbola līgas sievietēm turnīrs. Pirmais mačs jau aizvadīts – tajā komanda "Irlava/Tukums" savā laukumā uzņēma pavisam nesen izveidoto vienību "Līgatne". Lai arī Līgatnes komanda ir ļoti jauna, pieredzējušu spēlētāju tajā netrūkst, tāpēc nebūtu jābrīnās par līgatniešu uzvaru ar 6:3. Rezultatīvākā starp uzvarētājām ar 4 (3+1) punktiem bija Liene Adamane.

 

Ja pagājušajā sezonā, kas valstī izsludinātā ārkārtējā stavokļa dēļ netika pabeigta, ELVI florbola līgā sievietēm bija tikai triju klubu komandas, kā arī Igaunijas sieviešu izlase un Latvijas sieviešu U19 izlase, tad šajā sezonā par medaļām cīnīsies veselas astoņas vienības, jo šī līga tika apvienota ar sieviešu 1. līgu. ELVI florbola līgas sievietēm jaunpienācēju skaitā ir arī komanda "Irlava/Tukums", kas ilgstoši spēlējusi 1. līgā, kā arī "Līgatne", kas izveidota tikai šovasar. Tieši šīs abas komandas bija tās, kurām tika gods jaunajā sezonā kā pirmajām doties laukumā.

 

Pirmie vārti jaunajā sezonā ELVI florbola līgā sievietēm tika gūti pēc tam, kad bija nospēlētas tieši septiņas minūtes. To ar precīzu metienu izdarīja līgas pati pieredzējušākā spēlētāja – Liene Adamane, kad tagad pārstāv "Līgatni" – 1:0. Komandai "Irlava/Tukums" vajadzēja tikai 19 sekundes, lai uz rezultātu tablo atkal būtu līdzsvars – 1:1. vārtus mājinieču labā guva Linda Jēgere. Pēc pirmā perioda minimāls pārsvars gan atkal bija līgatnietēm – 2:1. Jau otrās trešdaļas laikā viešņas ieguva izšķirošu pārsvaru (5:2), bet galarezultātā "Līgatne" svinēja uzvaru ar 6:3.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Liene Adamane, kura ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākā. Viņas komandas biedrenei Agnesei Brolišai 3 (1+2) punkti, bet Katrīna Banka izcēlās ar 2 (1+1) rezultativitātes punktiem. Par labāko starp kurzemniecēm atzina Deinu Pavāri, kuras kontā viena rezultatīva piespēle. Linda Jēgere šajā mačā izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

 

"Irlava/Tukums" – "Līgatne" 3:6 (1:2, 1:3, 1:1)

Metienu attiecība:

28:33 (11:10; 11:15, 6:8)

Rezultatīvākās:

"Irlava/Tukums" – Linda Jēgere 2 (2+0), Paula Zālmane 1 (1+0), Diena Pavāre 1 (0+1), Kristīne Andrējeva 1 (0+1), Valērija Kurilo 1 (0+1).

"Līgatne" – Liene Adamane 4 (3+1), Agnese Broliša 3 (1+2), Katrīna Banka 2 (1+1), Elīza Elizabete Bērziņa 1 (1+0), Madara Adamane 1 (0+1), Laura Vancāne 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS