Valmierietis Broks paraksta rīkojumu par "Rubenes" atvaļinājumu

13.03.2024

broks_valmiera_2023.jpg

Negaidīti agri sezona noslēgusies ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra uzvarētājai "Rubenei", kas šovakar Kocēnu sporta namā ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā mačā ar 3:4 piekāpās komandai "FBK Valmiera/Betsafe". Valmieras komandai uzvaras vārtus 1,5 sekundes (!) pirms pamatlaika beigām iemeta Mārtiņš Broks. Sērijā ar 4:3 pārāki bija valmierieši.

 

Šī komandu "FBK Valmiera/Betsafe" un "Rubene" ceturtdaļfināla sērijā bija jau septītā spēle. Sērijā sākās ar diviem mačiem Kocēnos. Pirmajā no tiem tikai pagarinājumā uzvarēja kocēnieši (7:6 ET), bet otrajā Valmieras komandai izdevās revanšēties ar 9:8. Sērija pārcēlās uz Valmieras Olimpisko centru, kur pirmajā spēlē ar 4:2 uzvarēja laukuma saimnieki, bet pēc tam uzvaru ar 5:3 svinēja kocēnieši. 9. martā abas komandas krustoja nūjas Kocēnu sporta namā, kur uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metieni. Tajos veiksme bija Valmieras komandas pusē (2:1 PS), kas sērijā izvirzījās vadībā ar 3:2. 10. martā valmierieši uzņēma kocēniešus Valmieras Olimpiskajā centrā. Spraigā cīņā uzvaru ar 4:3 izcīnīja "Rubene", sērijā atjaunojot līdzsvaru – 3:3.

 

Sērijas izšķirošā spēle notika Kocēnu sporta namā, kas bija līdzjutēju pārpildīts, bet tā ierobežotās ietilpības dēļ klātienē maču noskatījās "tikai" 520 fanu. Mača rezultāts tika atklāts tikai 19. minūtē, kad precīzi meta mājinieks Andris Jēkabsons (1:0). Minūti pirms pirmā pārtraukuma laukuma saimnieki ieguva skaitlisko vairākumu un pat paspēja to realizēt, jo sekundi pirms perioda beigām vārtus guva Ritvars Bērziņš, panākot jau 2:0. Otrajā trešdaļā ar diviem vārtu goliem atbildēja valmierieši. 26. minūtē Ralfs Klodžs panāca 1:2, bet četras sekundes pirms perioda beigām šoreiz jau kocēniešiem vārtus līdzi uz ģērbtuvēm iedeva valmierieši Mārtiņa Broka personā – 2:2.

 

46. minūtē pirmo reizi šajā mačā vadību ieguva Valmieras komanda, kuras labā vārtus guva Gvido Lauga (3:2). Viesu prieki nebija ilgi jo jau nākamajā minūtē Kocēnu komandas vārtsarga piespēle sasniedza kapteini Jēkabu Keišu, kurš meta tik neatvairāmi, ka viesu treneris pat lūdza tiesnešus paskatīties atkārtojumu – bija gols vai tomēr ne. Tiesneši pārliecinājās, ka gols tiešām bija (3:3). Laiks ritēja un jau varēja domāt, ka uzvarētāju noskaidrošanai būs nepieciešams vismaz pagarinājums, bet nevajadzēja. Pusotru (!) sekundi pirms finālsvilpes vārtus paspēja gūt valmierietis Mārtiņš Broks. Kocēnu komandai atspēlēties bija nereāli. "FBK Valmiera/Betsafe" svinēja uzvaru ar 4:3, sērijā triumfējot ar tādu pašu rezultātu – 4:3.

 

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar diviem goliem bija izšķirošo vārtu autors, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Matīss Salmiņš, kuram šajā mačā viena rezultatīva piespēle. Par labāko starp kocēniešiem atzina otro vārtu autoru Ritvaru Bērziņu. Līdz ar to regulārā turnīra uzvarētajai "Rubenei" sezona jau noslēgusies, bet "FBK Valmiera/Betsafe" arī šopavasar piedalīsies Superfinālā, kas, kā ierasts, notiks "Arēnā Rīga". Pirms tam gan valmieriešus gaida pusfināla sērija līdz vienas komandas četrām uzvarām, kurā tās pretiniece būs "FS Masters/Ulbroka".

 

"Rubene" (1.) – "FBK Valmiera/Betsafe" (8.) 3:4 (2:0; 0:2, 1:2), sērijā: 3:4

Metienu attiecība:

21:18 (8:6, 8:7, 5:5)

Rezultatīvākie:

"Rubene" – Ritvars Bērziņš 1 (1+0), Andris Jēkabsons 1 (1+0), Jēkabs Keišs 1 (1+0), Dāvis Zēmelis 1 (0+1), Roberts Trepšs 1 (0+1).

"FBK Valmiera/Betsafe" – Mārtiņš Broks 2 (2+0), Ralfs Klodžs 1 (1+0), Gvido Lauga 1 (1+0), Ralfs Matīss Balodis 1 (0+1), Patriks Brieže 1 (0+1), Arvis Kārkliņš 1 (0+1), Matīss Salmiņš 1 (0+1).


JUGLASCIEMS