Juniorēm neveiksmīgs spēles sākums un zaudējums Šveices izlasei

08.05.2024

elbrete_lab_pc.jpg

Šodien Somijas pilsētā Lahti sākās 11. pasaules čempionāts florbolā sieviešu U19 izlasēm. Latvijas valstsvienība turnīru sāka ar spēli pret vienām no favorītēm šveicietēm, kam kapitulēja ar 1:8. Goda vārtus mūsu komandas labā guva Katrīna Dārta Kārkliņa, bet labākās spēlētājas balvu saņēma vārtsardze Estere Elbrete, kura vārtos stājās mača otrajā pusē un ielaida tikai divus vārtus.

 

Treneres Lindas Līces vadītā Latvijas izlase maču pret šveicietēm sāka ar iepriekšējā junioru čempionāta varoni Allanu Kolosovu vārtos. Jau no paša cīņas sākuma pretinieces daudz vairāk kontrolēja bumbiņu un likumsakarīgi, ka uzspieda mūsu meitenēm savu spēles stilu. Viņu pirmo metienu Kolosova atvairīja ar ķiveri, bet uz otro noreaģēja nedaudz par vēlu. Jau 3. minūtes sākumā latvietes nonāca iedzinējās ar 0:1. Arī mača turpinājums nebija labvēlīgs mūsu florbolistēm – pēc pirmā perioda Latvijas izlase zaudēja ar 0:4, bet mača vidū jau ar 0:6. Šajā brīdī treneri laukumā sūtīja otru vārtsardzi Esteri Elbreti. 38. minūtē beidzot iemesls gavilēm radās arī mūsu meitenēm, jo Elīnas Dīces piespēli vārtu guvumā pārvērta Katrīna Dārta Kārkliņa – 1:6. Pēc otrās trešdaļas Latvijas komanda zaudēja ar 1:7. Pēdējā periodā mūsējās ielaida tikai vienus vārtus, galarezultātā piekāpjoties savām titulētajām pretiniecēm ar 1:8.

 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina vārtsardzi Esteri Elbreti, spēles otrajā pusē atvairīja 16 no 18 pretinieču metieniem. Labākās spēlētājas balvu Šveices komandā saņēma Mirjama Visa, kura ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākā. Rīt pulksten 10.00 mūsu juniores mērosies spēkiem ar Slovākijas florbolistēm. Tā mūsu meitenēm un droši vien arī slovākietēm būs grupu turnīra svarīgākā spēle.


JUGLASCIEMS