"NND/RJTC" uzvar "Rubeni" un triumfē regulārajā turnīrā

02.03.2024

nnd_kom_23.png

Pirmo reizi kluba vēsturē par ELVI florbola līgas sievietēm regulārā turnīra uzvarētāju kļuvusi Rīgas komanda "NND/RJTC", kas šodien Kocēnu sporta namā ar 5:3 pārspēja pašreizējo čempioni "Rubeni". Rīgas florbolistēm tāds pats sasniegums ari Latvijas un Igaunijas līgā.

 

Kocēnos notikušajā spēlē kā pirmās varēja uzgavilēt "Rubenes" florbolistes, jo jau 4. minūtē viņas vadībā ar 1:0 izvirzīja Danute Tinkuse. Līdz nākamajam vārtu guvumam nācās pagaidīt, pirmajā periodā rezultāts vairs nemainījās. Otro trešdaļu apņēmīgi sāka rīdzinieces, kas 14 minūšu laikā pārņēma vadību ar 3:1. Ar vārtu guvumiem izcēlās Marta Reke, Elīna Dīce un Klinta Rovīte. 36. minūtē mājiniece Marta Lība Zameca samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (2:3), bet 46. minūtē Laura Gaugere atjaunoja neizšķirtu – 3:3. Atlikušajā laikā veiksmīgāk darbojās viešņas, kad guva vēl divus vārtus. 52. minūtē Marta Reke atkal vadībā izvirzīja Rīgas florbolistes (4:3), bet 56. minūtē golu iemeta Loreta Nemiro, nofiksējot "NND/RJTC" uzvaru ar 5:3.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Marta Reke, kura ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākā. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Loreta Nemiro un Elīna Dīce. Labākās spēlētājas balvu Kocēnu komandā saņēma vārtsardze Estere Elbrete, kura atvairīja 18 no 23 pretinieču metieniem. Pēc šī mača gan Rīgas "NND/RJTC", gan Kocēnu "Rubenei" turnīra tabulā ir pa 28 punktiem. Ņemot vērā, ka abu komandu savstarpējās spēlēs labāk veicies rīdziniecēm, tieši viņas kļuva par regulārā turnīra uzvarētājām.

JUGLASCIEMS