Latvietēm laba cīņa pret pasaules čempionēm un goda vārti

10.12.2019

img_2880.jpg

Šovakar Šveices pilsētā Neišatelē notiekošā pasaules čempionāta florbolā apakšgrupas spēles ar cīņu pret astoņkārtējām pasaules čempionēm zviedrietēm noslēdza Latvijas sieviešu izlase, kas neapšaubāmajām finālturnīra favorītēm piekāpās ar 1:16. Goda vārtus mūsu valstsvienības labā pēc Ingas Ameteres piespēles guva Simona Grāpēna.

 

Latvijas izlases spēlei pret Zviedrijas valstsvienību no turnīra tabulas viedokļa nekādas nozīmes nebija, tiesa, gluži bez labas cīņas mūsu meitenes padoties nedomāja. Tajā pašā laikā jau no paša spēles sākumā laukumā tika sūtītas pilnīgi visas mūsu florbolistes, bet par vārtsardzēm bija skaidrs, ka mūsu pirmais numurs Lauma Višņevska vārtus sargās tikai pirmās 20 minūtes, pēc tam savu vietu atvēlot Kristīnei Kirilovai. Vislabāk latvietēm spēle padevās pirmajās desmit minūtēs, kad viņas ne tikai spēja nosargāt savus vārtus neskartus, bet arī reizes trīs apdraudēja pretinieču cietoksni. Tiesa, jau 11.minūtē pretinieces panāca savu – 0:1, pēc pirmās trešdaļas Latvijas izlase atradās iedzinējas lomā ar 0:10. 51.minūtē, kad rezultāts jau bija 15:0, mūsu florbolistēm izdevās realizēt skaitlisko vairākumu – pēc Ingas Ameteres piespēles  bumbiņu pretinieču vārtu tīklā trieca Simona Grāpēna – 1:15. Atlikušajā laikā mūsu aizsardzība kapitulēja vēl tikai vienu reizi, galarezultāta latvietes piedzīvoja zaudējumu ar 1:16. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta goda vārtu autore Simona Grāpēna.

 

Jau rīt pulksten 13.00 (pēc Latvijas laika) mūsu florbolistes jau atkal dosies laukumā, lai šoreiz astotdaļfināla spēlē mērotos spēkiem ar norvēģietēm. Cīņa nebūs viegla, taču uzvara latvietēm garantēs vismaz 8.vietu pasaulē.

 
Pasaules čempionāta florbolā sievietēm finālturnīrs
Latvija – Zviedrija 1:16 (0:4; 0:6; 1:6)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Simona Grāpēna 1 (1+0), Inga Ametere 1 (0+1)

SF
JUGLASCIEMS